OGLASILA SE POLICIJA

Otkriveni novi detalji strave u Velikoj Gorici: 'Oružje je posjedovao ilegalno, sve se dogodilo u manje od sat vremena'

zločin u Velikoj Gorici
Zeljko Lukunic/PIXSELL
29.12.2023.
u 17:01

"Policija u toj obitelji nije imala postupanja, dakle nije nam od ranije poznat, ni nama ni Centru za socijalnu skrb", kazala je glasnogovornica Policijske uprave zagrebačke.

Strašan zločin dogodio se u petak ujutro u Velikoj Gorici. Muškarac je ubio dvije žene vatrenim oružjem i potom pobjegao. Na teren je stigao velik broj policajaca, koji su okružili kuću u koju je pomahnitali muškarac pobjegao. Nedugo zatim presudio je i sebi.

O strašnom zločinu nešto prije 15 sati izjavu su dali iz Policijske uprave Zagrebačke. S medijima je razgovarala glasnogovornica PUZ-a Marija Goatti. - Policija je dobila dojavu nešto iza deset sati ujutro o sumnji na kazneno djelo ubojstva. Dolaskom smo, nažalost, potvrdili tu sumnju. Vrlo smo brzo locirali muškarca za kojeg smo sumnjali da je počinio ubojstvo. Stavili smo pod nadzor taj objekt. Međutim, po ulasku u sam taj prostor obistinile su se naše sumnje. Potvrdili smo da je počinjeno još jedno ubojstvo i da je muškarac sam sebi oduzeo život - rekla je Goatti, piše HRT.

Na pitanje koliko je policajaca bilo na intervenciji, odgovorila je da kada se radi o ovakvim teškim kaznenim djelima, primarno dolaze policijski službenici najbliže policijske postaje. No zbog ozbiljnosti cijele situacije brzo su im se priključili ostali rodovi, odnosno kriminalistička policija, isto tako jedinica specijalne i interventne policije i antiteroristička jedinica Lučko. 

Rekla je kako počinitelj nije od ranije poznat policiji. - Policija u toj obitelji nije imala postupanja, dakle nije nam od ranije poznat, ni nama ni Centru za socijalnu skrb, izjavila je Goatti. Istaknula je i da je oružje kojim je počinjeno ubojstvo, počinitelj posjedovao ilegalno.

Kazala je da je od dojave događaja do ulaska u prostor i potvrđene sumnje da se ustvari radi o dvostrukom ubojstvu i samoubojstvu, proteklo ni sat vremena.

- Ono što sad preostaje policiji za napraviti je provesti očevid, odnosno vratiti događaj unatrag i otkriti dinamiku - što se točno dogodilo, odnosno što je prethodilo ovom tragičnom događaju - osoba koja je oduzela dva života je na kraju i sama sebi presudila - rekla je Goatti.

Inače, iako još nema službene potvrde identiteta ubojice, više hrvatskih portala neslužbeno prenosi da je ubojstva počinio Z. D., umirovljenik koji je do prije tri godine radio kao mehaničar u zrakoplovnom tehničkom centru u Velikoj Gorici. Dodaju da je umirovljeni muškarac ubio suprugu i majku.

Z. D. je u toj tvrtki navodno proveo cijeli svoj radni vijek, a njegovi kolege tvrde za Jutarnji da je bio profesionalan mehaničar, ali je sam određivao što će raditi. Tvrde i da je bio svadljiv i agresivan i da nije volio autoritete. Prema njihovim riječima, nije bio društvena osoba. Nije se volio družiti s kolegama niti je dolazio na neke proslave organizirane u tvrtki. Kao najbolji primjer njegove osobnosti iznose podatak da nitko od njegovih najbližih kolega nije znao kada je prije otprilike tri godine otišao je u mirovinu, navodi Jutarnji.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije