krijumčarenje

U vozilu u Mostaru otkiveno 19 migranata, uhićene dvije osobe

29.06.2020.
u 16:57

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su u Mostaru lišili slobode dvije osobe zbog postojanja osnova sumnje da su počinile kazneno djelo iz članka 189. Kaznenog zakona Bosne i Hercegovine „Krijumčarenje ljudi“. 

Postupajući po nalogu Suda Bosne i Hercegovine, policijski službenici SIPA-e pretražili su putničko motorno vozilo u kojem je otkriveno 19 krijumčarenih osoba za koje je provjerama utvrđeno da su državljani Iraka, Irana i Sirije.

Sukladno članku 66. Zakona o kaznenom postupku Bosne i Hercegovine, privremeno je oduzeto navedeno putničko motorno vozilo za koje postoje osnovi sumnje da je korišteno prilikom organizacije prijevoza migranata. Osumnjičene osobe privedene su u prostorije SIPA-e i nad njima se vrši kriminalistička obrada, nakon čega će u zakonskom roku biti predate u dalju nadležnost Tužiteljstvu Bosne i Hercegovine. Navedene aktivnosti provedene su u suradnji sa Službom za poslove sa strancima i MUP-om Hercegovačko-neretvanske županije.

Policijski službenici SIPA-e danas su  u Mostaru slobode lišili i jednu osobu zbog postojanja osnova sumnje da je počinila kazneno djelo iz članka 205. Kaznenog zakona Bosne i Hercegovine „Krivotvorenje novca“. Po nalogu Suda BiH u Mostaru je pretražen stambeni objekat koji koristi osumnjičena osoba, s ciljem pronalaska i privremenog oduzimanja predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku. Osoba lišena slobode privedena je u prostorije SIPA-e, gdje će biti kriminalistički obrađena.
 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije