Pljačka 617.000 KM

Snimka pljačke potvrdila da su ‘posao’ odradili profesionalci

pljačka
17.01.2016.
u 10:09

Vladan Malić (33) iz Banje Luke, pripadnik Specijalne policije RS, bio je mozak operacije i vođa skupine u spektakularnoj pljački koja se u rujnu prošle godine odigrala na autocesti Banja Luka - Gradiška, kada je iz blindiranog vozila “Sector Securityja” oteto 617.000 maraka u vlasništvu UniCredit banke, objavile su “Nezavisne”. Na snimci koju je objavila ATV vidi se kako je sve odrađeno profesionalno i u kratkom vremenskom razdoblju. Policija je odmah ustvrdila kako se radi o ljudima koji su prošli najteže vojne obuke, nakon čega je i krenula velika istraga. U pucnjavi, u kojoj su korištene automatske puške i raketni bacač “zolja”, ranjen je radnik “Sector Securityja” Đurađ Bajić. Automobil audi A6, koji je korišten u pljački, pronađen je nakon dva dana, sakriven u šumarku, u zaseoku Baraji, nedaleko od mjesta na kojem se razbojstvo i dogodilo.

Pomoć u operaciji

Vođa operacije Malić imao je pomoć Gorana Paraša (28), Aleksandra Popovića (29), Željka Inđića (27) i Gorana Janjuza (25). U skoro pa besprijekorno izvedenoj oružanoj pljački specijalci su imali pomoć i Olega Bande (32), suvlasnika autotržnice “Quatro” u Banjoj Luci i Danijela Kuzmića iz Kotor Varoša, radnika “Sector Securityja” koji je radio u središnjici UniCredit banke u Banjoj Luci, javljaju “Nezavisne”. Uhićeni Paraš radio je u srpnju prošle godine u Srebrenici na osiguranju Aleksandra Vučića, predsjednika Vlade Srbije, koji je bio napadnut, potvrdio je prvi čovjek MUP-a RS-a Dragan Lukač.

Pojačane sumnje

Danijel Kuzmić koji je radio u “Sector Securityju” bio je ključni čovjek za razrješenje slučaja s obzirom da je prije desetak dana kupio automobil od 15 tisuća maraka. To je samo pojačalo sumnje inspektora koji su ih pratili, a ni ostali nisu štedjeli na luksuznom životu. Inače, nijedan od policajaca tog 22. rujna nije bio na dužnosti u bazi “Sarica”. Neki su otvorili bolovanje, neki uzeli slobodne dane, a neki su otišli na godišnji odmor, kada se prvo posumnjalo na navedene. Opsežna istraga na kraju je urodila plodom.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije