UZ VELIKE MJERE SIGURNOSTI

Specijalci s dugim cijevima priveli Blagu Šimića u zgradu PU Ljubuški

fup
Foto: VL FOTO
22.11.2013.
u 09:54

Šimić je sproveden na ispitivanje po nalogu Tužiteljstva BiH, jedino su htjeli potvrditi iz FUP-a

Uz velike mjere sigurnosti specijalci Federalne uprave policije (FUP) jučer su iz zatvora u Sarajevu sproveli u zgradu Policijske uprave Ljubuški Blagu Šimića (37) zbog, kako je neslužbeno rečeno, poštovanja zakonske procedure u otvaranju dokaznih predmeta. Naime, u takvim slučajevima je potrebna nazočnost osumnjičenoga. Kakve su mjere osiguranja bile jučer u Ljubuškom, govori činjenica da su brojni građani mislili kako je riječ o nekoj akciji SIPA-e u policijskoj zgradi (!?).

- Šimić je sproveden na ispitivanje po nalogu Tužiteljstva BiH, jedino su htjeli potvrditi iz FUP-a. Podsjetimo, pred Sudom BiH je u utorak počelo suđenje braći Mati i Blagi Šimić iz Gruda, optuženima za organizirani kriminal, neovlašteni promet opojnim drogama i nedopušteno držanje oružja ili eksplozivnih tvari. Policija je Šimiće uhitila prošle godine nakon spektakularne akcije ‘Meteor’. Tada je tužitelj Saša Sarajlić odlučio pustiti osumnjičene usprkos policijskom upozorenju da Šimići na slobodi mogu utjecati na istragu. Policija je pokrenula disciplinski postupak, ali su u Uredu disciplinskog tužitelja Visokog sudbenog i tužiteljskog vijeća (VSTV) utvrdili da Sarajlić nije počinio prijestup. Za kontroverznu braću Šimić veže se i niz “lokalnih” sukoba s policijom, žiteljima iz kraja, pa čak i nastavnicima u školama u koje im idu djeca. U svom kraju su zbog nasilništva prozvani “braćom Dalton”. Tužiteljstvo BiH im je produljilo pritvor zbog opasnosti od bijega, ali i zbog velikog straha svjedoka, posebno onih koje tek treba saslušati. Inače, za organizirani kriminal i međunarodni promet drogom minimalna predviđena kazna je pet godina zatvora, ali se može izreći i 10 ili više.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?