hici iz puške

Ubio susjeda pa 16 godina živio mirno u mjestu

joakim hardi
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
21.07.2015.
u 08:43

Policija nakon ubojstva nije uspjela pronaći počinitelja, pa je Hardi sve do rujna 2014. godine normalno živio u selu. Tada se klupko počelo odmotavati...

Nakon gotovo 17 godina na Županijskom sudu u Vukovaru počelo je suđenje za teško ubojstvo Joakimu Hardiju (85) iz Petrovaca. Terete ga za ubojstvo Marka Ugrešića, tada 65-godišnjaka, na kojega je 17. studenoga 1998. godine u Petrovcima ispalio najmanje tri hica.

Policija nakon ubojstva nije uspjela pronaći počinitelja, pa je Hardi sve do rujna 2014. godine normalno živio u selu. Tada se klupko počelo odmotavati...

U kući gledali televiziju

Pronađena je automatska puška koja je bila zakopana, a iz koje je pucao. Prema optužnici, Hardi je na Ugrešića pucao iz vrta obiteljske kuće.

Jedan od hitaca Ugrešića je pogodio u trbuh. Nekoliko dana poslije Ugrešić je preminuo u bolnici. Zločin se dogodio u dvorištu obiteljske kuće u Petrovcima u kojoj je Ugrešić živio nekoliko godina.

Naime, oni su do rata živjeli u Šumetlici odakle su se preselili u tada okupirane dijelove hrvatskog Podunavlja. Vlasnici kuće tražili su da se iseli, ali kako je i u njihovoj obiteljskoj kući bila smještena jedna obitelj, nisu imali kamo. U svome iskazu Bogdanka Ugrešić rekla je da su te večeri, 17. studenoga, ona i suprug bili u kući i gledali televiziju.

Oko 21 sat Marko je rekao da je gladan te je krenuo do ljetne kuhinje koja se nalazi u dvorištu kuće. Ubrzo potom čuli su se pucnji. Čula je zapomaganje, a kada je izašla, Marko je ranjen u trbuh ležao na tlu.

– Rekao mi je samo: “Ubiše me” i da mu pozdravim djecu – kazala je Ugrešić. Prisjećajući se tih mjeseci, Bogdanka Ugrešić rekla je i kako su danima prije toga imali telefonske prijetnje te da su im nepoznate osobe lupale po prozorima i roletama.

Htjeli otići u Vukovar

Htjeli su pronaći nekakav stan u Vukovaru, u kojem bi normalno živjeli, ali nisu uspjeli. Braniteljica optuženoga Joakima Hardija, vukovarska odvjetnica Biserka Treneski, predložila je psihijatrijsko vještačenje svoga klijenta koje će se obaviti, a nakon čega će biti nastavljeno suđenje.

>> Oba osumnjičena muža izvan životne opasnosti

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?