NERED U SINDIKATU

Djelatnici Gradske uprave Mostar tuže Emire Topuza

topuz
VL FOTO
08.07.2010.
u 07:43

Djelatnici su, nezadovoljni ponašanjem sindikata, uputili gradonačelniku Bešliću pismo u kojem ističu da Emir Topuz nije njihov predstavnik

Nezadovoljni sporazumom o smanjenju plaća potpisanim između predstavnika sindikata i gradonačelnika Mostara Ljube Bešlića, djelatnici Gradske uprave uputili su otvoreno pismo u kojem za nastalu situaciju krive Emira Topuza, predstavnika sindikata.

- Upozoravamo i Vas i širu javnost da Emir Topuz nije ovlašten predstavljati, nas zaposlenike, jer nije predsjednik naše sindikalne organizacije i nema legitimitet zastupati nas. Upravo zbog lošeg rada i neodgovarajućeg zastupanja naših interesa, još od 2004. godine polovina zaposlenika Grada Mostara zatražila je ispis iz članstva sindikalne organizacije. Postupanje Emira Topuza u zahtjevu za ispravku sporazuma o smanjenju plaća, predstavlja do sada neviđen način sindikalnog djelovanja i rada ijedne sindikalne organizacije u svijetu - stoji u pismu upućenom gradonačelniku Bešliću.

U istom se nadalje ističe da je odlukom o načinu obračuna plaća zaposlenima u Gradskoj upravi Mostara u razdoblju od 1. siječnja do 31. ožujka 2010. godine, od 31. prosinca 2009. godine, jednostrano odlučeno o smanjenju plaća zaposlenima za 10 posto, bez pismenog sporazuma sa sindikalnom organizacijom.

Potpisnici navedenog pisma nadalje ističu da će protiv samoprozvanih sindikalnih predstavnika podnijeti kaznene prijave zbog nezakonitog postupanja. Emir Topuz pak ističe da je do smanjenja plaća moralo doći te da je s navedenim sporazumom upoznato i Gradsko vijeće. Također naglašava kako djelatnici Gradske uprave nemaju razloga za zabrinutost jer će im sav iznos oduzet od plaća tijekom razdoblja u kojem vrijedi navedeni sporazum, biti isplaćen do kraja kalendarske godine.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?