očajni amerikanac

Donora traži noseći natpis 'trebam bubreg za ženu'

Mile Smodlaka
Foto: Zvonimir Pandža
1/2
30.12.2012.
u 10:10

Larry Swilling (77) strahuje od gubitka supruge kojoj je potrebna transplantacija bubrega

Strah od gubitka voljene supruge, kojoj je potrebno što hitnije presađivanje bubrega, natjerao je 77-godišnjeg Amerikanca na drastične mjere. U potragu za organom Larry Swilling uputio se noseći ''sendvič reklamu'' kojom moli strance za donaciju, piše Huffington Post.

Larryjeva supruga Jimmy Sue rođena je samo s jednim bubregom. Sve do rođenja prvog djeteta nije imala zdravstvenih problema, no sada se suočava s otkazivanjem organa. Kada je suprug shvatio kako nije moguće da joj on bude donor, odlučio je poduzeti sve što je u njegovoj moći da joj pomogne.

Tako je još u rujnu izradio reklamu s natpisom ''Trebam bubreg za ženu''. S njom obilazi sve ulice u svom i okolnim gradovima što je izazvalo veliku pozornost lokalnog stanovništva i medija. Iako mu se do sada javilo više od stotinu ljudi koji su htjeli pomoći, ispostavilo se da nitko od njih ne može biti donor.

- Pokušavam pomoći, morao sam nešto učiniti. Neću stati dok ne pronađem nekog tko će mojoj ženi mogli donirati bubreg - kazao je Larry dok je njegova supruga potvrdila da je fascinirana napomorm kojeg ulaže kako bi joj pomogao.

- Ako dobije bubreg to će biti izvrsno, ali ako ne, nadam se da će ga dobiti netko drugi - kazala je žena koja je zadovoljna što je Larry na ovaj način javnost osvijestio o problemu s kojim se susreću bubrežni bolesnici.

 >>Klasnić: Zbog bubrega sam poput ovisnika o drogi!

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?