Nepravomoćno

Džidiću 20 godina zbog mučke smrti Crnogorca

ubojica
VL Foto
21.05.2010.
u 07:21

Dužan je i vratiti 70.000 eura, koliko je, prema iskazu Obadovićeva pratitelja Dejana Bešovića, imala žrtva, koja je planirala kupiti kokain pa je iz Švicarske došla pod lažnim imenom Predrag Vukasanović.

Kriv je! - počeo je sudac Slavko Pavlović izričući nepravomoćnu osudu od 20 godina zatvora Mladenu Džidiću (36) iz Mostara za koristoljubno ubojstvo Crnogorca Branislava Obadovića zvanog Budo (42) iz Berana, bivšeg prvaka u streljaštvu, što se dogodilo lani 13. listopada oko 10 sati u Džidićevoj miniranoj folkoteci na Vidikovcu.

Dužan je i vratiti 70.000 eura, koliko je, prema iskazu Obadovićeva pratitelja Dejana Bešovića, imala žrtva, koja je planirala kupiti kokain pa je iz Švicarske došla pod lažnim imenom Predrag Vukasanović.

- Ljubiša!, povikao je Džidić kada je ulazio u kafić TC Merkator, gdje ga je dan ranije, što je zabilježio videonadzor, čekao Obadović, što je očito bila lozinka za prepoznavanje. Njih je iz Beograda povezao upravo Ljubiša Jevrić (40) iz Berana, koji je opet, sudeći prema ispisu mobitela, posljednja dva tjedna intenzivno pregovarao s Džidićem i Obadovićem, kojemu je navodno dugovao oko 100.000 eura.

Iako ga je prethodno zbog ‘posla’ uzalud slao u Italiju i Španjolsku, Obadović je i dalje vjerovao svome zemljaku. Optuženi je negirao zločin tvrdeći da je Obadovića kobno jutro tek vratio do tog centra. U jednoj verziji je govorio da se ovaj potom sastao s Ljubišom, a u drugoj da su to bili neki Konjičani.

Nije znao objasniti gdje je odjeća koju je imao na sebi, dok je za večer ranije žurno kupljeni ilegalni pištolj navodio da ga je predao ubijenom. No, jedan svjedok je u sporno vrijeme na Vidikovcu vidio optuženog, koji je pratitelju Bešoviću u dva navrata naknadno rekao da mu je Obadović (koji je već bio likvidiran s 5 hitaca u leđa, vrat i glavu te bačen u bunar, nap.a.) poručio da se vrati bez njega.

Istodobno, Džidić žurno poziva bageristu da mu ‘počisti’ lokaciju na Vidikovcu, jer je odjednom imao kupca. No, igra sudbine je htjela da se malo prije slučajno pojavio električar na dalekovodima koji je, mokreći, uočio ubijenog Crnogorca. Iduće jutro Džidić već putuje u Podgoricu, gdje se sastaje s famoznim Ljubišom Jevrićem alijas Slavko Duraković, koji je prije 2 godine izašao iz švicarskog zatvora zbog šverca droge. Džidić je do ponoći uhićen, a upitno je što se i Jevrić nije našao na optuženičkoj klupi.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?