NERIJEŠENA MISTERIJA

FBI ponovno otvara istragu o bebi nestaloj 1964. godine

vize
Foto: VL
1/2
09.08.2013.
u 09:41

Testovi DNK pokazali su da dijete koje je vraćeno roditeljima 1965. zapravo nije njihov sin

FBI je ponovno otvorio istragu nestanka novorođenčeta koje je oteto iz bolnice u Chicagu 1964. godine, prenosi BBC. Odluka dolazi nakon što su testovi DNK pokazali da dijete koje je vraćeno roditeljima zapravo nije njihov sin.

Naime, Paul Fronczak (49), kojeg su odgojili Chester i Dora Fronczak nakon što su ga detektivi pronašli napuštenog u New Jerseyu 1965. godine, propitivao je svoj pravi identitet jer je smatrao da ne nalikuje svojim roditeljima. Ranije ove godine zamolio je roditelje da se testiraju, a rezultati su potvrdili njihove sumnje.

Stotine policajaca i agenata FBI-ja tražilo je dijete oteto iz bolnice u travnju 1964. godine, kada je bilo staro samo jedan dan. Žena odjevena u medicinsku sestru rekla je Dori Fronczak kako liječnik mora pregledati njezina sina, no dijete se nikad nije vratilo.

Glasnogovornica FBI-jeva čikaškog ureda Joan Hyde rekla je kako su agenti odlučili ponovno otvoriti slučaj nakon što su razmotrili originalni dosje. FBI će na temelju tehnologije i testova koji nisu bili dostupni u šezdesetima pokušati doći do novih tragova.

Paul Fronczak, koji i sam pokušava pronaći svog nestalog imenjaka, optimističan je.

- Iskreno, mislim da će uspjeti riješiti obje misterije. Stvarno mislim da je došlo vrijeme - uvjeren je Fronczak.

>> Policija ponovno traga za Etanom Patzom, nestalim 1979. godine

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?