Mjesto za seks

Hoće li Berlusconi prodati vilu u kojoj se zabavljao s Noemi?

berlusconi
Arhiv VL
07.08.2011.
u 12:00

Berlusconi je s Noemi slavio njezin 18. rođendan – tada ga je zvala Papi

Talijanski premijer Silvio Berlusconi prodaje svoju vilu Certosa na Sardiniji. Ta se vijest povremeno javi u talijanskim glasilima. Sada se opet govori da je vila na prodaju jer je Berlusconijevoj tvrtki Fininvest dosuđeno da plati odštetu od 560 milijuna eura zbog nelegalnosti u kupnji izdavačke kuće Mondadori.

Fininvest je kupila Mondadori zahvaljujući odluci rimskih sudaca koje je, navodno, podmitio Berlusconi da presude u njegovu korist. Na taj je način oštećena tvrtka CIR poduzetnika Carla De Benedettija. Sud je sada presudio da Berlusconijeva tvrtka treba platiti De Benedettiju 560 milijuna eura odštete.

Berlusconi je presudu nazvao pravom pljačkom te je javno upitao tko će mu dati novac za to, na što su talijanska glasila napisala – da će prodati golemu vilu na Sardiniji. No, Fininvest je već platio 560 milijuna eura i Berlusconi neće prodati vilu. Proteklih se godina također nagađalo o mogućoj prodaji te vile. Tako je 2009. objavljeno da se Villa Certosa prodaje za najmanje 450 milijuna eura. Zatim je ponovno objavljeno da se za tu vilu traži oko 500 milijuna eura. Zapravo, kada bi se ona prodala za tu cijenu, bila bi to najskuplja vila na svijetu.

Šeici u igri

Navodno je za nju zainteresirana obitelj Al-Nayhan, koja kraljuje u Abu Dhabiju, Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Pregovori za kupnju te vile – za koju nisu zainteresirana Berlusconijeva djeca i koju ne žele je u nasljedstvo (posebno ne dvoje starije djece, Piersilvio i Marina, koji i ne dolaze u nju na ljetovanje – navodno su se vodili između talijanskog premijera i šeika Khalifa bin Zayeda bin Sultana Al-Nahayana. Zapravo posao kupoprodaje navodno vodi arhitekt Claudio Giuntoli, poslovni čovjek koji se bavi nekretninama, koji je već radio za Berlusconija. Preko njega je Berlusconi kupio sve vile na Sardiniji na Costa Smeraldi. Na pitanje prodaje li vilu Certosa, Giuntoli odgovara: No comment.

Šeik Khalifa ima, prema reviji Forbes, bogatstvo od 23 milijarde dolara i na 27. je mjestu u svijetu po bogatstvu. Princ Mohammed iz obitelji Al-Nayhan traga za nekim sigurnim mjestom na Sredozemlju, pa bi vila Certosa bila najpogodnija (princu je, navodno, Milo Đukanović ponudio terene u Crnoj Gori). Vila Certosa je zapravo golem kompleks parkova i zgrada. Tri su glavne zgrade, a najveća ima 2600 prostornih metara. U drugoj, malo manjoj, koji put na ljetovanje dolaze Berlusconijeva djeca iz drugog braka, onoga s Veronicom Lario, Barbara (koja se rastala i koja je sada u vezi s brazilskim nogometašem Patom), Eleonora i Luigi.

Treća je vila za goste. U njoj je, na primjer, ljetovao ruski čelnik Vladimir Putin. Vila Cetrosa ima 35 spavaćih soba i 27 kupaonica. Cijeli park ima 80 hektara, a zgrade imaju ukupno 4000 prostornih metara. Na tom se kompleksu nalaze dva jezera te umjetni vulkan, koji čak može “erumpirati” i rigati “lavu”.

Na tom je rostoru Berlusconi dao sagraditi i kopiju tornja nuraghe, megalitsku građevinu prastanovnika Sardinije. Dao je Berlusconi sagraditi i umjetne slapove, voda kojih se izlijeva u zaljev Marinella.

S morske je strane, na obali, sagrađen bunker-pristanište iskopano u stijenama. Kao u filmovima o Jamesu Bondu! Naravno, postoji i centar za uljepšavanje, bazeni za talosoterapiju, prostori za koncerte, imitacije starogrčkih i starorimskih stupova, dvorane za sastanke, za projekcije filmova itd. Ima tu svega i svačega, pa i kiča, odnosno sve po ukusu novobogataša.

Za kupnju te vile navodno su zainteresirani i bogati Rusi. Kralj votke Tariko Roustam bi, navodno, htio kupiti vilu Certosa, zatim Alisher Usmanov, šef Gazproma, koji je na Costa Smeraldi na Sardiniji već kupio vilu u Romazzinu. Zainteresiran za Sardiniju je i Vasilij Anisimov, magnat zlata i aluminija. Roman Abramovič već posjeduje jednu vilu pokraj hotela Cala di Volpe.

Puno toga za pričanje

No, čini se da je obitelj Al-Nahayan najozbiljniji kupac. Šeik Mansour Al-Aayed iz te obitelji vlasnik je nogometnog kluba Manchester City.

Vila Certosa je 2009. bila i poprište raznih skandala vezanih za Berlusconijeve zabave. U njoj je, na primjer, 2009. godine tajno uslikan potpuno gol bivši češki premijer Mirek Topolanek. Te su slike tada obišle svijet i svjedočile o vrsti zabava koje su se odvijale unutar zidova vile.

Na jednoj od proslava bila je i tada još maloljetna djevojka iz Napulja Noemi Letizia, na proslavi čijeg je 18. rođendana bio i Berlusconi te nakon kojega su zaredale afere zbog njegovih ljubavnih avantura. Poslije toga Berlusconijeva sudjelovanja na proslavi 18. rođendana Noemi Letizije rastavu braka zatražila je Veronica Lario izjavivši kako je njezin suprug bolesnik koji trči za curicama.

Vila Certosa bi, da je moguće, mnogo toga mogla ispričati.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije