BUGOJNO

Hrvati ubijani protutenkovskim minama kako bi im zameli trag?

bugojno
Srećko Stipović
20.05.2011.
u 10:30

Na mjestu gdje su pronađeni ostatci tijela ubijenih Hrvata iskopano i nekoliko protutenkovskih mina

Na lokalitetu Ivandića kuće u Vrbanji kod Bugojna, šezdesetak metara od mjesta gdje se vrši ekshumacija posmrtnih ostataka trojice HVO vojnika koji su bili zatočeni u logorima stadion Iskra u Bugojnu i u Pruscu kod Donjeg Vakufa, djelatnici koji vrše čišćenje terena otkrili su po jednu protivtenkovsku i odskočnu mine.

Sreća u nesreći

Naime radni stroj svojom «kašikom» je izvadio jednu protutenkovsku minu iz septičke jame prilikom uklanjanja materijala s druge kuće. Sva je sreća da do eksplozije nije došlo. Kako tvrdi naš izvor, još jedna odskočna mina vidi se u drugoj jami. Tim Instituta za nestale osobe BiH koji vrši ekshumaciju na lokalitetu Ivandića kuće čeka djelatnike Federalne civilne zaštite te tim za razminiranje minsko-eksplozivnih sredstava. Kao što smo već objavili, prema informaciji Marka Jurišića, direktora Instituta za nestale osobe BiH, prema pouzdanim informacijama na lokalitetu Ivandića kuće ubijeni su, a zatim više puta spaljivani Jadranko Gvozden, Nikica Miloš i Perica Kovačević.

Ekshumacija se nastavlja i danas, kao i asanacija terena na lokalitetu Ivandine kuće u Vrbanji kod Bugojna. Jesu li zarobljeni Hrvati, vojnici i civili ubijani tenkovskim minama kako bi im se zameo svaki trag, istraga će sigurno utvrditi narednih dana.

Prava istina

U svakom slučaju, radi se o stravičnim zločinima koji su se dogodili nad Hrvatima iz Bugojna. Glavni akteri ovih zločina još uvijek nisu privredeni pred lice pravde, a bugojanski Hrvati se nadaju da će posljednji događaji otkriti pravu istinu o zločinima Armije BiH na Hrvatima u ovom dijelu Bosne i Hercegovine.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?