Kupnja uređaja

Humanitarni koncert

KB Mostar
08.05.2012.
u 10:32

Sav prihod je usmjeren Klinici za dječije bolesti Kliničke bolnice Mostar

U mostarskoj diskoteci Strong u srijedu, 16. svibnja, održat će se humanitarni koncert s kojega će sav prihod biti usmjeren Klinici za dječje bolesti Kliničke bolnice Mostar, javlja bljesak.info. Klinika za dječje bolesti u Mostaru izgrađena je 1968. godine, a pedijatrijska praksa postoji još od 1953. godine. Izgradila se i nova Klinička bolnica, ali su najosjetljiviji pacijenti (djeca) ostali u staroj građevini.

\'\'Ovom prilikom želimo ukazati na probleme naše Klinike, odnosno na teški položaj što se tiče kliničkog inventara. Šest desetljeća mostarske Pedijatrije nisu samo povijesna činjenica, nego i jamstvo da će svakom malom pacijentu koji dođe na ovu Kliniku biti pružena vrhunska medicinska skrb. Klinička bolnica Mostar pravi je prijatelj djeteta, tako da uz pacijente u dobi od rođenja do osamnaest godina, na Klinici mogu boraviti i majke, za koje su osigurana 24 ležaja\'\', ističu iz KB Mostar.

Kako je Mostar središte zdravstvene skrbi na području Hercegovine, na mostarsku Pedijatriju mali pacijenti dolaze s područja Hercegovačko-neretvanske, Zapadno-hercegovačke i manji dio s područja Herceg-Bosanske županije. Statistički pokazatelji govore kako kroz Kliniku godišnje prođe oko 3 000 pacijenata, a kroz polikliničke, specijalističke i subspecijalističke ambulante od 7 500 do 8 000. Opremljenost medicinskim aparatima je solidna, posebice suvremenim respiratorima, inkubatorima i svom pratećom opremom, no objekt vapi za rekonstrukcijom i obnovom, posebice kada je riječ o dotrajaloj vodovodnoj i električnoj instalaciji, podovima i otvorima. Ovisno od iznosa prikupljenih sredstava na koncertu, novac će biti utrošen za kupnju najpotrebnijeg uređaja.

Bit će to prigoda za građane Mostara, ali i cijele Hercegovine da iskažu humanost na djelu, uživaju u prekrasnoj glazbi i pomognu u obnovi Klinike za dječje bolesti KB Mostar. Počasne goste zabavljat će Ivan Zak, Josip Ivančić, Ivica Bago, te bend Sinergija, simfonijski orkestar Mostar, Katedralni oratorijski zbor Mostar, klape Krš i Drača uz repertoar za sve uzraste. Cijena ulaznice za ovaj humanitarni koncert iznosi 10,00 KM, a u prodaji će biti već tijekom ovog tjedna. Postanite dio ove akcije i kupnjom ulaznica pomozite Kliniku za dječje bolesti KB-a Mostar.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije