NAKON 44 DANA

Iako jenjava epidemija E. coli odnijela 36 života

farma u njemačkoj, e.coli (1)
AFP/PIXSELL
14.06.2011.
u 08:57

Nakon što je otkriveno kako krastavci, rajčica i salata nisu uzročnici zaraze sve prazne police na odjelima povrća i voća u trgovinama diljem Njemačke do petka moraju biti popunjene

Iako je najavljeno kako epidemija E. coli jenjava, 44 dana nakon što je u Njemačkoj izbila zaraza EHEC odnijela je 36 života, donosi njemački Bild, a broj zaraženih naveliko je prešao 3000.

Nakon što je otkriveno kako krastavci, rajčica i salata nisu uzročnici zaraze donesena je odluka kako sve prazne police na odjelima povrća i voća u trgovinama diljem Njemačke do petka moraju biti popunjene.

Nove vijesti stigle su i sa farme klica koja je prozvana kao "leglo" zaraze. Nakon što su liječnici pregledali sve radnike kod njih četvero, od ukupno devet radnika, pokazali su se znakovi infekcije EHEC-om. Koliko je za sada poznato radnici su se zarazili klicama brokule i češnjaka, ali kako klice koje uzgajaju na farmi dolaze iz cijelog svijeta ne zna se jesu li radnici donijeli zarazu sa sobom ili su se zarazili na radnom mjestu.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?