prvi govor vođe

Kim Jong-un: Nitko nas više ne može ucjenjivati atomskim oružjem

sjeverna koreja (1)
Foto: Reuters/Pixsell
1/5
15.04.2012.
u 11:20

Narodna vojska Koreje počela je povijest s dva pištolja, no stekli smo mnogo iskustva i naša je vojska danas u stanju boriti se s bilo kojim neprijateljem

Novi čelnik Sjeverne Koreje Kim Jong-un prvi je puta održao javni govor i to na 100. obljetnicu rođenja svog djeda Kim Il-Sunga kojem je, kao i svome ocu Kim Jong-ilu odao počast, piše BBC.

- Vojna i tehnološka nadmoć nije više isključivo u rukama imperijalista. Vrijeme kad nam je neprijatelj prijetio i ucjenjivao atomskim bombama zauvijek je za nama - kazao je Jong-un za velike vojne parade na kojoj je "predstavljena" nova velika raketa i to samo dva dana nakon neuspješnog lansiranja za koje je međunarodna zajednica ustvrdila da je riječ o iskušavanju dalekometnih balističkih projektila.

- Nijedna zemlja ne može nas napasti. Narodna vojska Koreje počela je povijest s dva pištolja, no stekli smo mnogo iskustva i naša je vojska danas u stanju boriti se s bilo kojim neprijateljem - nastavio je u borbenom stilu Jong-un.

- Krenimo naprijed prema konačnoj pobjedi - govorio je mladi vođa tijekom 20-minutnog govora pred tisućama okupljenih pripadnika vojske i civila koji su ga pratili pljeskom na glavnom korejskom trgu.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?