Nogomet

Klarić potpisao na 4 godine za Zrinjski

Klarić
21.06.2013.
u 09:54

Plemići ugovorom vezali najučinkovitijeg napadača iz juniorskog pogona

Hrvatska nogometna reprezentacija imala je otvoreni trening u Mostaru, a izbornik Igor Štimac pod svaku je cijenu želio odigrati trening utakmicu na dva gola. Posudio je tom prigodom dva juniora Zrinjskog, a mladi napadač Ildar Klarić dobio je prigodu zaigrati uz bok Kovačiću, Haliloviću, Oliću i ostalim velikanima četvrte reprezentacije svijeta.

Sjajna prigoda


Trening utakmica je krenula. Mnogobrojni su se navijači tada na tribinama pitali: “Tko je ovaj dečko?”... “Da nije netko od novih Štimčevih igrača”. Štimac je tada imao mnoštvo igrača s proširenog popisa na raspolaganju, razumljivo je da neki gledatelji nisu na prvu mogli saznati o komu je riječ. Klarić je na toj utakmici imao sjajnu prigodu za pogodak, u jednom navratu je razmijenio nekoliko dopadljivih dodavanja s Olićem, gotovo je “prodao” i jednu fintu Šimuniću. S obzirom na godine i količinu kvalitete oko njega, Klarić je na toj utakmici odigrao jako dobro.

- Uživao sam cijelo vrijeme. Na početku treninga s vatrenima sam se tresao, ali čim sam se zagrijao, trema je prošla. Bilo je to jedno fantastično iskustvo. Mogao sam i zabiti - govori nam Ildar Klarić, koji je potpisao četverogodišnji ugovor sa svojim matičnim klubom. Ovaj će nogometaš još jednu sezonu moći igrati za juniore, ali za očekivati je da se već uskoro pridruži treninzima prve momčadi.

- Ovo je za mene ostvarenje jedne velike želje. Sada se još samo mogu nadati da ću se što prije pridružiti i radu prve momčadi. S ovim ugovorom klub mi je pokazao kako računa na mene, ja ću dati sve od sebe da to povjerenje opravdam - dodao je Klarić, koji je prošle sezone zabio 50-ak pogodaka za juniorsku momčad.

Ostvarena želja

- Zabijao sam u prvenstvu (25 pogodaka), na raznim turnirima, prijateljskim utakmicama. Zabio sam dva pogotka u debiju za prvu momčad protiv Cima. Otkako sam u juniorima, moj trener Elvis Margeta me iz veznog reda prebacio u vrh napada, i tu se dobro snalazim - dodaje Klarić, koji tvrdi kako ne zna točno u koju bi se vrstu napadača svrstao. - Ne mogu reći da sam napadač za kazneni prostor. Zabijam s obje noge, glavom, iz slobodnjaka, kako god da mi dođe lopta - dodaje mladi nogometaš kojeg krasi i veliko samopouzdanje.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije