AKCIJA UDAR

Kod Ljubušaka, specijalca policije RH, pronašli tri kg marihuane

marihuana (1)
Dusan Mirkovic/PIXSELL
26.10.2013.
u 11:03

Osumnjičeni pokušao pobjeći s drogom, ali je već bio upao u zasjedu

Za vrijeme akcije kodnog imena „Udar“ inspektori PU Ljubuški došli su do saznanja da više osoba iz mjesta Grab dila drogu pa su izvršeni pretresi na dvije lokacije. Čim su stigli u zaselak Gradac, do obiteljske kuće A. Vujović (26), ovaj bivši pripadnik specijalne policije RH dao se u bijeg i pri tome odbacio PVC vrećicu.

Upao u zasjedu

No, već je bio zapao u zasjedu, a u PVC vrećici se nalazila marihuana. On je svojedobno bio u hrvatskom zatvoru, nakon što je u središtu Zagreba otkriven laboratorij za proizvodnju droge.

- Tom prilikom u kući je pronađena i izuzeta određena količina suhe zeljaste tvari, a pronađena je i izuzeta neinstalirana oprema za laboratorijski uzgoj marihuane. Također, u dvorištu obiteljske kuće A. V. (26) pronađeno je pet stabljika indijske konoplje. Lišen je slobode te će se nad njim izvršiti kriminalistička obrada, izvijestili su iz MUP-a ZHŽ.

Drugi slučaj

U drugom slučaju, pretresena je i obiteljska kuća, kao i okućnica te vozila koja koristi I. Markotić (22) iz zaseoka Romanjka. - Prilikom pretrage njegove kuće pronađena je automatska puška marke AK 47 s pripadajućim okvirom i streljivom, a u vozilu “jaguar” četrnaest smotuljaka čiji sadržaj podsjeća na opojnu drogu speed, kao i jedan grumen, sumnja se, marihuane. I I. M. je lišen slobode, stoji u izvješću. Inače, ovo je 161. uspješna akcija na suzbijanju zloupotreba opojnih droga, otkako se na čelu Uprave policije MUP-a županije Zapadnohercegovačke nalazi policijski ravnatelj Zoran Galić koji je povodom ove akcije kratko izjavio: “Po svojoj veličini MUP ŽZH jedna je od najmanjih policijskih agencija u zemlji. Međutim, ako usporedimo naše rezultate u suzbijanju zloupotreba opojnih droga s rezultatima drugih policijskih agencija, vidljivo je da ostvarujemo bolje rezultate od mnogih puno većih i opremljenijih policijskih agencija. Bez imalo sumnje, u pogledu borbe protiv zlouraba opojnih droga MUP ŽZH jedna je od vodećih policijskih agencija u zemlji”.


Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?