Vlada nezapamćeno zanimanje

‘Lijepom našom’ u Grudama 23. veljače

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
11.02.2017.
u 09:00

Spektakl u pravom smislu riječi. Tako se može opisati najavljeno snimanje emisije “Lijepom našom - Mostovi kultura” koje će se 23. veljače održati u Grudama u dvorani Bili brig s početkom u 19 sati. Jedna od najpopularnijih hrvatskih televizijskih emisija koju uređuje i vodi Branko Uvodić ugostit će domaća društva - HKUD Sveta Kata Grude, HKUD Sloga Gorica, HKUD Sveti Ivan Krstitelj Ružići, HKUD Tihaljina i HKUD Rodoč Mostar, a nastupit će i klapa Bratovština. Od glazbenih zvijezda u Grudama su najavljene legende Mate Bulić i Željko Bebek, zatim Ivana Marić, Stjepan Štef Jeršek, Zorica Andrijašević, tamburaški sastav Džentlmeni i brojni drugi.

Povijesna uloga

Grude su prolazile različite faze kroz prošlost. U prošlom stoljeću bile su izrazito nepoželjne u komunizmu, a samo zahvaljujući svojoj snalažljivosti napaćeni narod je uspijevao preživjeti na tisućljetnim prostorima. U vremenu demokratskih promjena Grude postaju prve među jednakima i ostvaruju povijesnu ulogu za hrvatski narod. Tu ulogu istaknuo je i načelnik Ljubo Grizelj u povodu emisije. - U Grudama se mnogo toga lijepog i važnog za hrvatski narod dogodilo. Mnogi žele dolaskom odati poštovanje Grudama - i zbog utemeljenja Hrvatske zajednice, kasnije Hrvatske Republike Herceg Bosne, pa i ostalih stvari važnih stvari za Hrvate u kojima su Grude kroz povijest sudjelovale, kazao je Ljubo Grizelj. Nezapamćeno zanimanje vlada za snimanje emisije “Lijepom našom - Mostovi kultura” u Grudama. Među poznatima, dolazak su najavili prvi čovjek Hrvata u BiH i član Predsjedništva BiH Dragan Čović, zatim gradonačelnik grada Zagreba, rođeni Gruđanin, Milan Bandić, a dolazak je najavio i međimurski župan Matija Posavec. Barem 1600 ljudi bit će u dvorani Bili brig.

Prodaja ulaznica

Ulaznice će biti puštene u prodaju 13. veljače po cijeni od 5 KM, a prodajna mjesta su caffe bar Cinema (kinodvorana Grude), caffe bar Victorija (sportska dvorana), benzinska crpka Perišić, zatim caffe bar Tony u Tihaljini, caffe bar Aurora u Sovićima, str. Duhan u Gorici i caffe bar AB u Drinovcima. - Drago mi je da smo u Grudama i da ćemo konačno snimati glazbeno-scenski spektakl ovdje. Dvorana je predivna. Jedino se bojim da ne bude pretijesna za sve vas koji će nam se pridružiti na snimanju ovog našeg glazbeno-scenskog spektakla HRT-a gdje se želimo pohvaliti i podičiti svojom tradicijskom kulturom po kojoj nas prepoznaju, a na kojoj nam i neki zavide, i tim našim tradicijskim ruhom, ali jednako tako i običajima i svim onim što krasi i resi ovaj naš hrvatski narod, kazao je Branko Uvodić, najdugovječniji HRT-ovac s 43 godine radnog staža.•

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije