u banjoj luci

Predstava HNK Mostar 'Gnijezdo' na 11. međunarodnom festivalu glumca

21.10.2019.
u 13:52

Na 11. međunarodnom festivalu glumca "Zaplet" u Banjoj Luci glumci Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru izvest će predstavu "Gnijezdo".

"Banju Luku jedva čekam. Na prošlom gostovanju u ovom gradu nam je zaista bilo prelijepo. Grad me oduševio, a podjednako i publika koja je bila fenomenalna. Iako je ovo festival glumca na kojemu će se podijeliti nagrade, one nikada nisu cilj. Zapravo je cilj da ovu predstavu vidi što više ljudi u raznim gradovima jer joj je drugačiji koncept i pristup. Kontakt s publikom je prisniji i zato mi je drago da upravo 'Gnijezdo' ide na ovaj festival", kazala je Nikolina Marić koja glumi u toj predstavi.

Pored "Gnijezda" u natjecateljskom programu festivala "Zaplet" su i predstave "Pad" Centra za kulturu Svilajnac, "Eling" Satiričnog kazališta "Kerempuh" iz Zagreba te "Ovaj će biti drugačiji" beogradskog Ateljea 212.

Festival organizira Gradsko pozorište "Jazavac", a Banjalučani ga uvijek s nestrpljenjem očekuju. Za njega se uvijek traži ulaznica više, a festival promovira i nagrađuje mlade kazališne stvaratelje iz svih oblasti teatra, priopćeno je iz mostarske kazališne kuće.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?