Festival književnosti u Mostaru od 14 do 16. listopada

Tema Poligona Europa-obećanje budućnosti

11.10.2021.
u 14:26

Festival književnosti i kulture Poligon počinje u četvrtak, 14. listopada, a tema festivala je Europa- obećanje budućnosti. I ove godine, na nekoliko lokacija u gradu Mostaru Poligon će ugostiti najveća imena regionalne književne scene. Festival u četvrtak otvaraju Monika Herceg i Namik Kabil. U petak nas očekuje likovna radionica s Majom Rubinić i performans Anteja Jelinića i Matka Abramovića, nakon čega će se predstaviti hercegovački književnici Adnan Žetica i Adnan Repeša. Festival u subotu zatvaraju Radmila Petrović i Ivana Maksić.
"Iznimno sam sretan da će se festival održati i ove godine, šesti put za redom, usprkos pandemiji i svemu što živimo posljednje dvije godine. Od prošlogodišnjeg Poligona do danas, svijet se mnogo promijenio i morali smo početi promišljati zbilju na druge načine. Upravo odatle je došla ideja za ovogodišnju temu festivala, kako bismo sagledali sve probleme s kojima se suočavaju književnici i književnice, ali i promislili perspektivu budućnosti – kaže Mirko Božić, direktor festivala.
Autori i autorice koji gostuju ove godine na Poligonu etablirani su u regiji i dobivaju značajnu pozornost u srodnim medijima, događajima i izdavaštvu. Razgovarat će se o promjeni njihovih okolnosti i o tome kako su utjecali na njihov kreativni opus. Za što se danas zalaže Europa? Na koji način umjetnost promatrati kao važnu dodanu vrijednost, umjesto kao nešto što je tek opravdanje za velike projekte s ograničenim dosegom? Kako nam književnost može pomoći u krizi? Je li Unija ispunila svoja obećanja i što su ona uopće? Pisci mogu igrati važnu ulogu u ovom diskursu, zbog čega Poligon 2021 pruža platformu za to, navodi se, uz ostalo, u priopćenju Poligona

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije