Kvalifikacije

Litavci otkrili karte 
za susret protiv BiH

Utakmica
03.10.2013.
u 10:38

BiH će na posljednjem susretu s Litvom tražiti definitivnu potvrdu odlaska na Svjetsko nogometno prvenstvo u Brazil

Igoris Pankratjevas, privremeni izbornik Litve pozvao je 25 igrača na koje će računati u posljednje dvije kvalifikacijske utakmice za Svjetsko prvenstvo 2014. godine u Brazilu. Nakon što je smijenjen dosadašnji izbornik Csaba Laszlo, čelnici litavskog Saveza ukazali su povjerenje njegovom dosadašnjem pomoćniku, domaćem stručnjaku Pankratjevasu koji će voditi reprezentaciju u susretima s Latvijom (11. rujna) i BiH (15. studenoga). U odnosu na prethodne mečeve, na popisu su četiri nova imena, od kojih su dvojica povratnika, te dvojica kojima će ovo biti debitantski nastup.

Debitanti

Pankratjevas je nakon dvije godine izbivanja u tim vratio defenzivca Povilasa Leimonasa, a pozvao je i Mariusa Žaliukasa koji se oporavio od teške ozljede zbog koje je izvan terena bio godinu. Prve pozive u reprezentaciju dobili su Nerijus Valskis, te 19-godišnji napadač Donatas Kazlauskas. Zanimljivo, Pankratjevas je odlučio da ne pozove Žydrunas Karčemarskasa, vratara Gaziantepa, koji je branio sedam od osam dosadašnjih utakmica kvalifikacija za SP u Brazilu.

Popis


Vratari: Giedrius Arlauskis (Rubin Kazan), Emilijus Zubas (AEK Larnaka), Paulius Grybauskas (Skonto Riga); obrana: Tadas Kijanskas (Hapoel Haiffa), Tomas Mikuckis (Torpedo Moskva), Vytautas Andriuškevičius (Đurgarden), Valdemar Borovskij (Daugava), Saulius Mikoliunas (Sevastopol), Egidijus Vaitkunas (Žalgiris), Povilas Leimonas (Widžew Lodž), Marius Žaliukas (Queens Park Rangers); vezni red: Deividas Česnauskis (Baku), Mindaugas Panka (Hapoel Ironi), Arvydas Novikovas (Erzgebirge AUE), Mindaugas Kalonas (Baku), Kestutis Ivaškevičius (Bnei Yehuda), Fedor Černych (Dnepr), Gediminas Vičius (Shakhtor Karagandi), Karolis Chvedukas (Suduva), Nerijus Valskis (Suduva), Gratas Sirgedas (VfB Stuttgart); napad: Darvydas Šernas (Gaziantepspor), Deivydas Matulevičius (Panduri), Evaldas Razulis (Atlantas), Donatas Kazlauskas (Atlantas).

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?