Nakon uvjetne osude

Lopovi uništili 15 trafo stanica zbog krađe bakra

trafo
Arfiva VL
21.05.2010.
u 13:29

Sumnja se da je trojka zbog bakra pljačkala trafostanice i u okolnim mjestima, a šteta se procjenjuje na 300.000 KM

Nakon sramotne uvjetne osude Općinskog suda Mostar zbog rezanja i prodaje bakrenog kipa sv. Ivana Krstitelja na Bezdanu u naselju Jasenica, Aldin Šetka (20) iz Mostara opet je uhićen zajedno s još dvojicom zbog uništavanja 15-ak trafostanica na mostarskom području, kao i još toliko od početka godine po okolnim mjestima - Široki Brijeg, Stolac, Berkovići (RS), Jablanica... Šteta se procjenjuje na čak 300.000 KM, a sve zbog bakra koji su noću skidali i danju prodavali na sekundarnim otpadima.

- U jednoj trafostanici, ovisno o veličini, nalazi se između 20 i 30 kg bakra. Po kilogramu dobivaju 7-8 KM pa se računa da su zaradili nekoliko tisuća maraka, a napravili veliku štetu. Zbog toga su trpjeli i drugi proizvodni pogoni. Prekidali bi strujni napon i u roku od sat na komadiće rastavljali čitavu trafostanicu - potvrđuju iz PU-a Mostar. Uz Šetku, osumnjičen je i električar Alen Musić i Đenan Ćustović.

-Već godinama operiraju po predgrađima pa ih se sumnjiči i za više pljački u krugu Slobodne zone Hercegovina, gdje je nestala veća količina alkohola i cigareta, u vrijednosti od 200.000 KM. Aldin i Melis Hamzić (21) iz Stoca su 14. siječnja isjekli stopala 105 kg teškog i 2,05 metara visokog brončanog kipa sveca, za koji su mještani ranije izdvojili 40.000 maraka.

Toliko će im treba i za izradu novog. S druge strane, rent-a-car lopovi, tako zvani jer su pri nekim krađama koristili unajmljena kola, stigli su prodati 64 kg i zaradili svega 450 maraka - kažu iz PU-a Mostar.

Ključne riječi

Komentara 1

AL
Almir71
07:23 27.05.2010.

Ja bih istu mjeru poduzeo protiv onih koji otkupljuju sekundarne sirovine. Svima je jasno da se moze skupiti 1/2 kg bakra onako na otpadu, ali da neko donese 105 kg, (kako je navedeno u tekstu) mislim da za to netreba zavrsiti faklutet da shvatiti o cemu se radi. Ja sam za istu kaznu onome ko je otkupio tu sirovinu od njih .

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije