NADA SE ULASKU

Messi najavljen na klupi, Barca po rekordni šesti polufinale u nizu

'Paris Saint-Germain\'s David Beckham (right) and Barcelona\'s Cesc FabregasPhoto: Press Association/PIXSELL'
'Andrew Matthews/Press Association/PIXSELL'
10.04.2013.
u 08:30

– Uživao sam gledajući u subotu našu laganu pobjedu nad Mallorcom i Abidalov povratak. Nadam se da ovaj put neću samo gledati, već i pomoći suigračima na terenu – izjavio je Messi.

Barcelona je kod kuće u europskim natjecanjima neporažena 20 utakmica, još od listopada 2009. (poraz od Rubina 1:2)

Uoči današnjeg uzvrata četvrtfinala Lige prvaka između Barcelone i PSG-a, najveće pitanje je hoće li igrati Lionel Messi.

Španjolski mediji pišu da bi najbolji igrač svijeta ipak trebao biti na klupi za pričuve, a u igru bi mogao ući samo ako stvari izmaknu kontroli.

– Dobro je, oporavljam se. Uživao sam gledajući u subotu našu laganu pobjedu nad Mallorcom i Abidalov povratak. Nadam se da ovaj put neću samo gledati, već i pomoći suigračima na terenu – izjavio je Messi.

Ancelotti optimističan

Trener PSG-a Carlo Ancelotti kaže da ga ne opterećuje je li se Messi oporavio od ozljede tetiva koljena.

– Igra li on ili ne, cilj nam je isti – ulazak u polufinale. Mnogima se to čini nemogućim, no uvjeren sam da možemo pobijediti Barcelonu na njezinu terenu – poručio je Ancelotti.

Talijanski trener vjerojatno zna da Barcelona nije pobijeđena u posljednjih 20 domaćih utakmica u Europi (16 pobjeda, četiri remija). Posljednji ju je pobijedio Rubin u listopadu 2009. godine (2:1), no u nevažnoj utakmici. Također, Barcelona je nakon gostujućeg remija u prvoj utakmici ušla u sljedeći krug natjecanja 18 puta u 23 takva slučaja.

Izbaci li i PSG, Barcelona će postati prva momčad u povijesti koja je šest godina u nizu igrala u polufinalu Lige prvaka ili Kupa prvaka. Od prve minute za PSG najavljen je David Beckham. Englez se ne boji Barcelone.

– Protiv Barcelone je užasno teško igrati jer malo vremena imate loptu, no naš trener smislio je taktiku kako pobijediti – rekao je Beckham i dodao:

– Smeta mi kada većina ljudi govori da je PSG Ibrahimović, da ovisi samo o njemu. Zlatan je čudesan nogometaš, no imamo mi mnogo igrača koji mogu presuditi.

Dok su u Barceloni zabrinuti zbog ozljede Messija, u PSG-u je upitan Thiago Silva, koji je zbog ozljede koljena propustio prvenstveni dvoboj s Rennesom ovaj vikend.

A Silva je ovih dana neoprezno, ali iskreno, izjavio da mu je Barcelona najdraži klub.

T. Silva navija za Barcu

– Navijam za Barcu još od vremena kada su u njoj igrali Romario, Rivaldo, Ronaldo. Što se tiče pisanja da me Barcelona želi, mogu samo reći da je moj klub PSG. Imam ugovor do 2017. godine – poručio je Silva te se osvrnuo na večerašnju utakmicu:

– Znamo da nam za sljedeći krug treba pobjeda, no protiv Barcelone nećemo srljati, to bi nam se sigurno osvetilo. Čekat ćemo polukontre i kontre kojima možemo napraviti veliku štetu Barci.

Najbolji igrač PSG-a Zlatan Ibrahimović imat će poseban motiv pred navijačima svog bivšeg kluba.

– Bit će nam jako teško, ali mislim da je to odlična prilika da ispišemo povijest – zaključio je švedski napadač.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije