Ljubuški

Momčadi Graba peta titula ljubuškog pobjednika

Grab
16.08.2012.
u 09:38

Vitina je pokušavala i borila se do posljednjeg daha, ali nije išlo. Grab se svojom igrom nametnuo kao favorit i pleo mrežu na protivničkoj polovini

Grab je pobjednik 9. ljubuške MNL mjesnih zajednica 2012. godine. U finalnom dvoboju pobijedio je momčad Vitine rezultatom 3:1 i tako svojim brojnim titulama dodao još jednu. Nakon što su ljubušku ligu osvojili četiri puta: 2004., 2007., 2008. i 2010., ovo im je peti naslov. I to posve zasluženo. Osim toga bili su dva puta pobjednici Lige Hercegovine - 2007. i 2010. godine.

Tehnički nadmoćniji

Vitina je pokušala i borila se do posljednjeg daha, ali nije išlo. Odmah na početku Grab se svojom igrom nametnuo kao favorit i pleo mrežu na protivničkoj polovini. Vitina je praktički tek u petoj minuti prešla centar i u protunapadu zaradila slobodan udarac nakon prekršaja u izglednoj prigodi. Nastavljeno je u istom stilu, igrači Graba su bili tehnički nadmoćniji, ali to im nije donijelo prednost, no i momci iz Vitine se nisu predavali. U 16. minuti su imali dobru priliku, ali lopta je otišla pokraj gola. U međuvremenu, Grab je dva puta pogodio vratnicu, a kako se poluvrijeme približavalo Vitina se sve više oslobađala pritiska i znala priprijetiti. I dok se očekivao kraj prvog dijela, u posljednjoj minuti nakon šestog akumuliranog prekršaja dosuđen je kazneni udarac za Grab koji je Zrinko Markotić pretvorio u vodstvo 1:0.

Vitina prijetila

U nastavku ubrzo su pala dva pogotka. Zrinko Markotić je ponovno bio strijelac za Grab i vodstvo 2:0, ali Vitina je u istoj minuti preko Ivana Majića smanjila na 2:1. To im je dalo krila, sve više su ugrožavali gol protivnika i izgledalo je kao da su igrači Graba stali i da gube koncentraciju. Ipak, iz jednog protuudara Alen Mušan je zapečatio sudbinu suparnika i u dobro izrađenoj akciji povećao vodstvo Graba na 3:1. Nakon toga psihološki pritisak je bio na igračima Vitine, a igrači Graba su mogli igrati opuštenije. Vitina je pokušavala, ali bezuspješno. - Bili smo najbolja ekipa i ovo smo zaslužili. Protivnik je mlada momčad, ali s nedovoljno iskustva. Veoma smo zadovoljni zbog petog osvojenog finala u Ljubuškom i k tome još dva Hercegovine, idemo u Stolac pa ćemo vidjeti, kaže kapetan Graba Zvonimir Markotić. Njegov brat Zrinko Markotić bio je dvostruki strijelac u finalu i proglašen je za najboljeg igrača lige.

- Ekipa je zaslužna za sve, ja sam bio strijelac pukim slučajem. Još jednom smo pokazali da smo u Ljubuškom najbolji, bez obzira na velik broj ozljeda i izostanaka, kaže Zrinko Markotić. Iako su izgubili u finalu, igrači Vitine nisu razočarani.

- Zadovoljni smo, i više od toga. Uspjeh nam je bio proći skupinu, a evo igrali smo u finalu. Protiv iskusnih nogometaša Graba večeras nije išlo, bit će bolje drugi put. Odlučilo je neiskustvo naših igrača, ali najbolje su godine pred nam, optimističan je kapetan Vitine Branko Zadro. Treće mjesto pripalo je ekipi Lipna, nakon pobjede nad Teskerom 3:2. Najbolji strijelac je Ivan Majić (Vitina) s 12 pogodaka, najbolji vratar Dejan Rašić (Vitina), najbolji igrač Zrinko Markotić (Grab).

Nagrada “fair play” pripala je sastavu Vojnići, nagrada za poseban doprinos turniru Mladenu Dragičeviću, nagrada za višegodišnju pomoć u afirmaciji turnira, sucu Suadu Šoši. U natjecanju Lige mladih pobjednik je ekipa Humac, koja je u finalu pobijedila Cerno/Crnopod minimalnim rezultatom 1:0, pogotkom Petra Dodiga.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije