klikni za ubojstvo

Na ruskoj web-stranici moglo se naručiti lomljenje kostiju, otmica...

oružje
Željko Mrsić/PIXSELL
06.10.2013.
u 17:00

Počinitelji naručenih ubojstava gotovo nikad ne budu pronađeni. Za naručiteljima se gotovo i ne traga

1. Tarifa “Otmica i prijateljski razgovor u šumi”: 300 eura. Polomljeni zubi i vezanje posebno se naplaćuju.

2. Tarifa “Ubojstvo”: 3500 eura, uz izbor kako se riješiti tijela.

3 . Tarifa “Tri” – cjelokupan tretman te lomljenje koljena ili čeljusti. Svaki polomljeni prst naručitelj nadoplaćuje 50 eura. Bude li izvršitelj umrljan fekalijama, naručitelj plaća dodatnih 30 eura.

Dio je to široke lepeze usluga, od premlaćivanja, zastrašivanja do ubojstva, koja je do početka ovog tjedna bila dostupna na jednom ruskom websiteu. “Kod nas možete naručiti bilo što”, reklamirali su se. Site je bio dostupan od veljače ove godine i na dan bi imao šest tisuća posjetitelja, dok ga nisu uklonili pod objašnjenjem da je “previše opterećen”.

Iako su mnogi bili uvjereni da je stranica lažna ili da ju je postavila policija, potvrde za to nije bilo, a tajna se tek sad razbuktala. Uostalom, upravo je Rusija poznata po plaćenim ubojicama. Poznat je primjer ubojstvo novinarke Ane Politkovske u listopadu 2006. Iako su počinitelji uhićeni, naručitelj nikada nije otkriven.

Sličan website, no ne toliko drastičan, skinut je prije nekoliko dana u SAD-u. Na njemu su se, umjesto ubojstava ili lomljenja kostiju, jednim klikom iz udobnosti vlastitog doma mogle kupiti različite droge. Netko bi ironično rekao: Internetsko je kupovanje budućnost.

>> Mladić iza 'Puta svile' pao u ruke FBI-ja zbog glupe pogreške

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?