ZDRAVSTVENI RAZLOZI

Nečuveno: Uefa zabranila koreografiju navijačima Borussije!

Borussia Dortmund (1)
Reuters/Pixsell
23.05.2013.
u 17:13

Problem je u tome što bi dio koreografije dopirao do tribine gdje će biti smješteni "VIP-ovci", što je po Uefi nedopustivo

Navijači dortmundske Borussije, poznati kao jedni od najfanatičnijih s najboljim koreografijama u Europi, svoju kreativnost neće moći izraziti na finalu Lige prvaka u Londonu protiv Bayerna. Naime, Uefa im je zabranila razvijanje planirane koreografije zbog "zdravstvenih razloga". Naime, prema pravilima se transparent ne smije razvući između sjedala prve i druge etaže, na kojoj će biti smješteni dužnosnici krovne kuće europskog nogometa.

Borussijini navijači su planirali izraditi trofej Lige prvaka od kartona na svojoj tribini, a ostatak koreografije sastojao se od zastava i papira. Klub je stoga kritizirao Uefu jer je neosporno da će izostanak dobre koreografije "ubiti" atmosferu kakvu zaslužuje jedno finale.

- Žalosno je da postoji toliko pravila zbog kojih nije moguće prirediti dobru koreografiju, a s obzirom da mi ne želimo praviti polovičnu ili lošu, odustajemo od nje. Posred navijačke tribine smjestili su VIP dio za nenavijače, preko kojeg se ne može razvući koreografija. Sve to stvarno je žalosno jer na najvećoj utakmici ne možemo napraviti koreografiju - poručili su iz Borussije Dortmund.

Javili su se potom i iz Bayerna gdje su također ustvrdili kako su uvjeti za izvođenje koreografije katastrofalni.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?