Mali nogomet

Neka najbolja momčad završnice podigne pehar Večernjeg lista

Broćanac
27.08.2012.
u 11:17

Prvi turnir završnice Liga Hercegovine organiziran je u Ljubuškom 2005. godine. Najbolja momčad tada je bila Broćanac

Večeras je finale turnira za malonogometnoga prvaka Hercegovine! Stolac je osmi grad (općina), koja ima čast, ali i obvezu organizirati završni turnir općinskih malonogometnih prvaka. Ovaj put nastup je potvrdilo 10 momčadi. Prvi turnir završnice Liga Hercegovine organiziran je u Ljubuškom 2005. godine. To je jedini turnir koji se dijelom igrao u dvorani, zbog kiše.

Broćanac prvi pobjednik

Ostat će zabilježeno da su prvi pobjednici bili igrači Broćanca (Posušje), koji su uoči početka vrijedili za autsajdere. U Ljubuškom i svih idućih godina pokazalo se kako nema autsajdera, ali ni favorita, što ovom kolovoškom turniru daje posebnu draž. Godine 2006. organizator je bio Čitluk, ustvari Međugorje. Pobjednik je bio Ljuti Dolac, prvak Lige mjesnih zajednica Širokoga Brijega. Treći turnir u Posušju 2007. dao je trećega pobjednika iz treće općine. Večernjakov pehar visoko su podignuli igrači Graba, predstavnici Ljubuškog. Na četvrtom turniru 2008. godine u Širokome Brijegu, prvi put pobjeda je pripala domaćem sastavu (Turčinovići), čiji žitelji za sebe kažu kako su “najnogometnije selo na svijetu”. Hm, s ovim se baš ne slažu ni u njihovoj općini, jer isto za sebe s pravom mogu reći Ljutodočani i Kočerinjani, ali sličan epitet mogu sebi prilijepiti i mnoga druga sela diljem Hercegovine. Godine 2009. završni turnir povjeren je Grudama (Sovići Donji). Drugi put pehar je osvojio predstavnik Ljubuškoga, “koprodukcijski” sastav tri sela – Stubica/Zvirići (Bijača). Ljubušaci su slavili i 2010., kada je organizacija završnice povjerena Mostaru, a turnir malo na brzinu dodijeljen Kruševu. Valjda baš zato, taj je turnir bio nekako najspontaniji. U Kruševu pobjednik je postao Grab, jedina momčad kojoj je to uspjelo dva puta. Godine 2011. igralo se u Čapljini. Čapljinci su, kao i svi njihovi prethodnici puno uložili u organizaciju, osobito u infrastrukturu. Naslov je prvi put pripao Mostaru, igračima Bijeloga polja. Kao što se to godinama ponavlja, Bjelopoljci nisu u prigodi braniti naslov jer nisu izborili nastup. Mostar će u Stocu zastupati Rodoč I. Tko je favorit ovogodišnjeg turnira, nezahvalno je prognozirati. Neće biti iznenađenje ako pobijedi neka od momčadi iz Gruda, Čitluka, Čapljine, Tomislavgrada, Livna ili Stoca, općina koje još nisu imale svog pobjednika. Možemo slobodno kazati kako će tribine i u Stocu biti krcate, ne samo domaćim ljubiteljima hakla, nego i navijačima iz ostalih općina, posebice iz sela čiji predstavnici tamo igraju.

Vrhunski štimung

Možemo slobodno reći kako će štimung i u Stocu biti vrhunski, navijanje žestoko (nadajmo se i korektno, bez pirotehnike i incidenata). Po ranijim pokazateljima, na šest večeri očekuje se najmanje desetak tisuća gledatelja. Dosad su to bile večeri veselja, druženja, pjesme, tako bi trebalo biti i ovaj put. Spomenimo i suce. Oni su ljudi od krvi i mesa, dakle skloni ponekoj pogrešci. Duboko vjerujemo nenamjernoj i slučajnoj, pa pogreške tako treba shvatiti i prihvatiti, kako bi se 8. turnir za malonogometnoga prvaka Hercegovine zapamtio kao vrhunski sportski užitak. Neka najbolji pobijedi!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?