potjera u koprivnici

Neobuzdani vozač policajcima poručio: Možete mi popu...

brzina,
MUP/Arhivska fotografija
27.09.2010.
u 13:25

Presretačem su koprivnički policajci pokušali zaustaviti motociklista na hondi CBR ali im je odmakao. Pretpostavlja se da je vozio i više od 300 km/h.

Antonijo Jakopović (25) iz Molvi svojim je ekzibicionizmom za upravljačem honde CBR postao glavna tema medija, a samo je sreća što nije završio u redovima najcrnje kronike. Nepromišljeni je mladić, naime, zadao glavobolju koprivničkim policajcima koji su u četvrtak krenuli u potjeru za jurećim motociklistom.

Jakopović je odmaglio presretačima i nestao na autoputu kod Svete Helene. Kako presretač ima elektronsko ograničenje na 250 kilometara na sat, vjeruje se da je na autoputu Jakopović hondom potegnuo i preko 300 kilometara na sat, piše Podravski list.

Do ulaska na autoput koprivnički su policajci kamerom na presretaču zabilježili na desetke pogibeljnih prekršaja. U naselju je potegnuo i do 215 kilometara na sat, ulazio u "škarice", pretjecao kolonu vozila, a kroz Križevce i Vrbovec nekoliko je puta prošao naslijepo kroz crveno svjetlo. Tragedija je čudom izbjegnuta.

Kada je uočio da su mu policajci za petama, pojačao je gas i odmaglio.

Zanimljivo je da je svoju avanturu ovjekovječio na društvenoj mreži Facebook gdje je na svom profilu ostavio znakovitu poruku policajcima

"Oni koji su me jučer ganjali s rotirkama mogu mi popušiti", poručio je, ne znajući da će se uskoro ipak naći u rukama reda i zakona.

Policija je, naime, provjerila snimke nadzornih kamera na putu kojim je protutnjao pobješnjeli vozač. Uočili su ga na snimci koprivničke benzinske postaje OMV-a  gdje je stao natočiti gorivo . Zahvaljujući tom propustu, Jakopović je uhićen na svom radnom mjestu, u u tvrtki Bilić - Erić Security u Zagrebu.

Nakon prekršajne obrade u koprivničkoj policiji, Jakopović je u subotu oko podneva priveden sucu koprivničkog Prekršajnog suda koji ga je nakon provedenog žurnog postupka zbog prometnih prekršaja kaznio sa 6800 kuna, izrečena mu je desetomjesečna zabrana upravljanja, a zbog brzine je dobio 15 dana uvjetnog zatvora.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije