Čudo u Londonu

Nepobjedivi Kranjčar šokirao i Capella, na Wembleyju nevjerica!

\'England\'s manager Fabio Capello reacts after their Euro 2012 qualifying soccer match against Montenegro at Wembley Stadium in London, October 12, 2010.      REUTERS/Darren Staples (BRITAIN  - Tags:
Reuters
13.10.2010.
u 00:05

Crnogorci su u završnici utakmice pogodili gredu, a Wembley je osjetio i Dinamov napadač Fatos Beqiraj.

Nepobjedivi izbornik Crne Gore Zlatko Kranjčar nastavlja nizati čuda u kvalifikacijama za EP 2012! Tamo gdje je Bilić s Hrvatima dobio peticu Cico je, bez suvišnoga napora, odigrao 0:0! Pred 73.000 gledatelja na Wembleyju, protiv najplaćenijega izbornika na svijetu Fabija Capella, protiv jedne od najjačih svjetskih reprezentacija! Cico u Crnoj Gori piše povijest, ima 10 bodova iz četiri utakmice i čvrsto je na prvom mjestu u skupini.

Zvižduci Englezima

Dok je publika na Wembleyju zviždala razmaženim engleskim zvijezdama, Crnogorci su neobuzdano slavili najveći uspjeh otkada postoji njihova reprezentacija. I ne samo što su uzeli bod nego je u u 83. minuti bomba Milana Jovanovića sjela na gredu gola Engleza. Centimetri su dijelili Kranjčara od još veće senzacije.

No, i Cico Kranjčar je, poput Bilića u Tel Avivu, u Londonu imao "svoga Nijemca" sa zviždaljkom. Sudac Manuel Gräfe nije dosudio očit kazneni udarac za Engleze nakon igranja rukom Jovanovića u vlastitu šesnaestercu.

Cicina engleska bajka dobiva još više na težini jer Crnogorci su sinoć igrali bez kapetana i najboljega igrača, ozlijeđenoga Mirka Vučinića. Prema statistici utakmice, bila je to igra na jedan gol, ali kilava i jalova inicijativa Engleza. Imali su šest udaraca u okvir vrata i sve im je poskidao briljantni vratar Mladen Božović. Crnogorci nisu nijednom zapucali u gol domaćina, a napravili su čak 25 prekršaja.

S Bugarima u lipnju

Svoj komadić slave na Wembleyju dobio je i Dinamov centarfor Fatos Beqiraj odigravši posljednjih sedam minuta. Taj će nastup pamtiti cijeli život...

Crnogorci sada imaju komfornu situaciju i gotovo devet mjeseci za pripreme za nastavak kvalifikacija. Sljedeću utakmicu u ovom ciklusu igraju tek 4. lipnja 2011. godine u Podgorici protiv Bugara.

No, sada mogu samo slaviti jer ovo što im se događa s Kranjčarom na klupi nisu mogli ni sanjati...

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije