Tjeralica

Nijemac zbog kombija pokušao ubiti Bosanca u Splitu pa pobjegao

kombi
VL FOTO
05.04.2012.
u 13:02

Izbodeni Mato B. izišao iz bolnice, policija još nije ušla u trag Nijemcu Saschi

Mato B. (32) iz kotorvaroškog Novog Sela, s prijavljenom adresom u Sukošanima kod Zadra, koji je prije deset dana u podstanarskom stanu na splitskom Žnjanu zadobio dvije po život opasne ubodne rane u trbuh, izišao je iz splitske bolnice te se nalazi na kućnoj njezi.

To se procjenjuje kao relativno brz oporavak za osobu koja je s dva uboda noža u predjelu trbuha, tri uboda u predjelu lica te rezovima na lijevoj ruci i vratu dovedena na Hitni kirurški prijem te se jedno vrijeme borila i za život.

Potraga za Nijemcem

Matu je pokušao ubiti 39-godišnji Sascha Manfred B., njemački državljanin iz grada Lahnsteina. Splitska policija, koja ovaj slučaj vodi kao pokušaj ubojstva, za Nijemcem je raspisala potragu, ali ga deset dana od događaja još uvijek nije locirala, a kamoli uhitila. Sumnja se da je pobjegao u Njemačku. Zna se da je Nijemac s Bosancem Matom živio najmanje desetak dana zajedno na prvom katu u iznajmljenom podstanarskom stanu u Žnjanskoj 28, a upućeni u ovaj slučaj govore da se tu isključivo radi o poslovnom odnosu. Sascha bi navodno dovozio automobile iz Njemačke, te bi ih Mate prodavao na ovom području, a zaradu bi dogovorno dijelili.

Nehajni stranac

Što je između njih krenulo po zlu policija još ne otkriva dok ne uhvati počinitelja. Tek se pretpostavlja da je među ovom dvojicom dilera vozila ‘puklo’ zbog kombija. Naime, zna se samo da je nakon ranjavanja pronađen jedan kupoprodajni ugovor između Mate i Sasche u kombiju marke Toyota koji je duže vrijeme bio parkiran ispred zgrade gdje se pokušaj ubojstva dogodio. Vozio ga je Nijemac i često izazivao ljutnju stanara zbog nehajnog i nebrižnog parkiranja tog kombija. Policija je prije par dana otpečatila Matin podstanarski stan i sklonila trake za očevid tako da je stan slobodan za daljnje življenje. Inače, Mate B. je iz Novog Sela u BiH, a godinama je živio u Salzbourgu, pa se drži da se tamo i upoznao s napadačem. Stan u kojem je ranjen prethodno je iznajmio preko agencije “Moj m2” a stan je u vlasništvu osobe s bračkim prezimenom.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije