UGOVOR S MOLOM

O privatizaciji Ine svjedočit će i Ivo Sanader, Polančeca ne zovu

'unutrasnja split, hotel lav, 170408 kongres malih i srednjih poduzetnika, sanader, polancec snimila: vanja zubcic'
'vanja zubcic'
15.06.2010.
u 00:07

Navodno ne žele zvati Polančeca za svjedoka jer žele izbjeći "medijski cirkus" oko njegova pojavljivanja.

Pred saborskim istražnim povjerenstvom za utvrđivanje činjenica u vezi s privatizacijom Ine te svih ugovora i dodataka ugovora između hrvatske Vlade i strateškog partnera MOL-a, po svemu sudeći, u idućih mjesec dana naći će se, kao svjedok, i bivši premijer Ivo Sanader.

Ugovor o plinu još tajan
On je bio na čelu Vlade koja je donijela odluku o drugom krugu privatizacije, ali bit će pozvani, uz ostale, i Ivan Šuker (HDZ), ministar financija i predsjednik Nadzornog odbora Ine, te Ljubo Jurčić (SDP) koji je vodio i koordinirao prvi krug prodaje Ine, ali i Slavko Linić (SDP), predsjednik Nadzornog odbora Ine – otkrila je predsjednica Istražnog povjerenstva Dragica Zgrebec (SDP).

Kaže da pozivanjem svjedoka nisu presretni HDZ-ovi članovi povjerenstva, koji tvrde da je dovoljna dokumentacija, no ona i ostali članovi povjerenstva ne misle tako.

– Za povjerenstvo su ipak mnogo bitniji iskazi svjedoka, odnosno sudionika cijele privatizacije Ine, od samih dokumenata koje ćemo proučiti – tvrdi D. Zgrebec.

Navodno, u istražnom povjerenstvu ne žele zvati Damira Polančeca za svjedoka jer žele izbjeći "medijski cirkus" oko njegova pojavljivanja. Pozvali bi ga jedino u slučaju da, u međuvremenu, iziđe iz pritvora, otkriva Zgrebec. Smeta joj što je ugovor o plinskom biznisu i dalje tajna, a ugovor je, tvrdi, vrlo problematičan te najavljuje da bi kao svjedokinju mogli pozvati Jadranku Kosor. Naime, ugovor o plinskom poslovanju sklopljen je otkako je ona na čelu Vlade. Bilo je određenih pregovora između HDZ-a i SDP-a o broju svjedoka i tko bi sve bio pozvan, ali su propali. Nova sjednica istražnog povjerenstva održat će se 28. ili 29. lipnja, otkriva Zgrebec.

Osnivanje povjerenstva predložio je SDP, kako bi istraživalo samo dopunjeni ugovor s MOL-om iz 2009. i glavni ugovor o plinskom biznisu.

HDZ-ov uvjet i 2002.
HDZ je svoju potporu uvjetovao time da u djelokrug rada povjerenstva uđe cijeli proces privatizacije Ine, od 2002. godine.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?