ŠIROKI BRIJEG

Opljačkali 50.000 eura nakita pa iza sebe ostavili papir čokolade

pljačka
VL FOTO
15.09.2010.
u 08:19

Kradljivci zlata upali kroz kozmetički salon, pokidali žice alarma, kamere posipali pur pjenom

Očito sve do u detalje isplanirana je jučerašnja pljačka zlatarnice Urar u središtu Širokog Brijega, u prizemlju tržnog centra. Pod plaštom noći i u rukavicama skupina kradljivaca zlata upala je u zlatarnicu i pokupila nakit vrijedan više od 50.000 eura, među kojima i rolexov sat s dijamantima. To su prve grube procijene štete jer oštećeni vlasnik Zvonko Ć. još nije načinio popis nestalih ogrlica, narukvica, prstenja... Strahuje se da bi cjelokupna šteta mogla biti čak i veća.

Pur pjena

- Došli su iza zgrade u čijem prizemlju se nalaze betonski tržni stolovi. To je slabo osvijetljeni dio naselja pokraj rijeke. Nekako su ušli uz pomoć klima-uređaja (!?). Uspeli su se i prvo upali u kozmetički salon, gdje je navodno bio ostavljen otvoren prozor. Provalili su vrata, a prethodno su na gornjem katu pokidali sve žice alarma i telefona. Kako se ni u kojem slučaju ne bi dovelo u pitanje otkrivanje njihova identiteta, čak su i pur pjenom posipali kamere. Nakon što su pokupili sve što je bilo vrijedno s izložbenih polica, uhvatili su se blagajne teške više od pola tone, ali ih je nešto očito omelo. Ostali su tragovi fleksarice i čekića... Tako da nisu uspjeli pokupiti preostali dio nakita i skupocjenih satova - kažu oni koji su jučer ujutro, kada je i otkrivena pljačka, imali prilike vidjeti potpuno pretresenu zlatarnicu Urar, čiji je vlasnik nedavno zatvorio radnju koju je imao i u Međugorju te sav nakit prebacio u Široki Brijeg.

- Radnja je bila krcata zlatom. Vidite, tamo se nalaze odbačena računala, pokazivao je Širokobriježanin prema rijeci Lištici, pokraj mosta, otkuda su kradljivci najvjerojatnije stigli pa, nakon obavljena posla, i pobjegli. Valjda opet kako ne bi bili otkriveni audiovizualnim putem, lopovi su pri bijegu u vodu bacili računalne ploče za kamere, koje su se nalazile u pomoćnoj radnoj prostoriji Urara, otkuda je vlasnik mogao nadzirati tko i u koje vrijeme ulazi u radnju. Na taj su način uništili i disketu na kojoj su snimani svi svakodnevni posjetitelji.

Profesionalci

- To su morali uraditi profesionalci. Navodno su iza sebe ostavili vrlo malo tragova, a policija i ono što ima - krije, valjda da bi imali što pitati sumnjivce na poligrafu. Kradljivci su vjerojatno danima ‘snimali’ čitavu situaciju i znali za svaku sitnicu - kaže jedan umirovljeni policajac, koji se slučajno zatekao za vrijeme jučerašnjega očevida koji je trajao gotovo tri sata. O kakvim se drznicima radi, pokazuje i činjenica da su iza sebe tek ostavili papir od pojedene čokolade.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije