Presuda za ubojstvo

Pivskom bocom i nogama ubio baku zbog 213 maraka

Presuda
05.03.2013.
u 09:31

Nakon priznanja Borislav jarić (22) iz Mrkonjić grada dobio 14 godina zatvora zbog ubojstva

Nakon priznanja Borislav Jarić (22) iz Mrkonjić Grada osuđen je jučer na 14 godina zatvora zbog koristoljubnog ubojstva svoje bake Boje Jarić (86) u studenom prošle godine. Sutkinja Vesna Stanković Ćosović je kazala da je sud kao olakotnu okolnost uzeo to što je jako mlad i ranije nije osuđivan, te što je priznao zločin, a kao otežavajuću činjenicu da je na krajnje brutalan način ubio svoju baku zbog 213 KM.

Stigao taksijem

U presudi se navodi da je upao u kuću očeve majke u selu Gornji Šehovci kod Mrkonjić Grada i tukao ju nogama do smrti. Kobnog je dana oko 11 sati stigao taksijem i rekao vozaču da ga pričeka jer će brzo doći. - Baku je zatekao ispred kuće i dao joj 20 maraka, nakon čega ga je ona uputila u spavaću sobu. Optuženi je ušao u kuhinju, a ubrzo se pojavila i baka, koja je iz spavaće sobe iznijela pivsku bocu i dala je njemu. Nakon što se sagnula da iz ladice izvadi otvarač, optuženi ju je udario bocom u potiljak uslijed čega je pala na pod i izgubila svijest. Potom joj je iz džepa prsluka izvukao 213 KM pa zadao više udaraca nogom u glavu i trbuh - navodi se u presudi. Dodaje se da je Jarić baku udarao dok se nije uvjerio da je mrtva, nakon čega je ušao u spavaću sobu i ispreturao stvari u potrazi za još novca. Kako ga nije našao, izašao je iz kuće i zaključao je, a ključ bacio u travu i mirno se vratio do vozila.

Za obiteljske slave

Šest sati kasnije, nakon što se nije javljala na telefon, nesretnu staricu je našao njen sin Milenko, a u kritično vrijeme obitelj Jarić bila je na slavi Bojinog unuka Radivoja Eremije u obližnjem selu Bjelajci. Unuk je u početku sve negirao da bi tek kasnije priznao.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?