Odlazak Luisa

Pjevač Ljubiša Stojanović Luis poginuo u prometnoj nesreći

luis
VL FOTO
31.07.2011.
u 11:10

U prometnoj nesreći povrijeđen je mađarski državljanin, koji je bio u automobilu s poznatim srbijanskim pjevačem. Uzrok nesreće još nije poznat

Pjevač Ljubiša Stojanović Luis (54) poginuo je jutros oko pet sati u lančanom sudaru nekoliko automobila između Feketića i Vrbasa u Srbiji.
U prometnoj nesreći povrijeđen je mađarski državljanin, koji je bio u automobilu s poznatim srbijanskim pjevačem. Uzrok nesreće još nije poznat.

Luis se glazbom bavio od 1970. godine. Nadimak je dobio još kad je imao devet godina, jer je veoma uspješno izvodio pjesme Louisa Armstronga.

Bio je među prvim pjevačima koji su spajali jazz s prepoznatljivim zvucima folklora. Zvanično priznanje za začetnika etno popa dobio je 1994. godine.

U svojoj dugogodišnjoj karijeri višestruko je nagrađivan zlatnim plaketama, oskarima popularnosti, dijamantnim, zlatnim i platinastim pločama

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije