nk kamešnica

Podhumljani mogu biti nogometni uzor

Nogomet
10.10.2013.
u 13:23

Slabiji početak sezone u 2. ligi Jug prekinuli s 10:0, pobjedom protiv Bigestea

Na kraju prvenstva Druge lige Jug u sezoni 2012./13. NK Kamešnica iz Podhuma kod Livna osvojila je četvrto mjesto (iza konjičkog Igmana, jablaničke Turbine i Tomislava), a ispred bivših premijerligaša Brotnja i Posušja, ljubuške i uskopaljske Sloge, Gruda, Stoca... Baš zato, htjeli smo predstaviti čitateljima ovaj vrijedni klub iz sela koje ima jedva tisuću stanovnika, ali smo malo čekali da se dogodi kakav dobar rezultat u novoj sezoni, što se malo oteglo, jer Kamešnica je u prvih sedam kola tri puta igrala neodlučeno i doživjela četiri poraza. Pitali smo trenera Zlatka Čondića za razloge slabijih rezultata i boji li se smjene:

-Ma, neće me smijeniti. U klubu je i dalje normalno ozračje. Malo nam se zanećkao rezultat, ali igramo dobro, stvaramo prigode, gubimo tijesno... Uvjeren sam kako će sve doći na svoje mjesto. Vidjet ćete, u subotu ćemo sigurno svladati Bigeste na našem Bilopolju, rekao nam je prošli tjedan Čondić.

Razbili Bigeste s 10:0!

Više mu nismo nego jesmo vjerovali, pa nam je nevjerojatno zvučala vijest, koju smo morali provjeravati da je Kamešnica rezultatski “izmasakrirala” Bigeste s čak 10:0:

- Nisu nas poljuljali neuspjesi. Imamo 24 – 25 igrača u kadru prve momčadi (Madžar, N. Velić, N. Pavić, Pervan, Perković, Martin i Marko Omazić, I. Vukadin, P. Vukadin, Brčić, Brnić, Brešić, Velagić, Vejzagić, M. Pavić, Hozo, Čeko, A. Omazić, Mišković, Pervan, Tirić...), svi su iz našeg omladinskog pogona. Nedostaje nam iskustva, jer okosnicu momčadi čine igrači rođeni 1995. – 1997. godine. Osim s prvim sastavom, radim i s mlađim pionirima i početnicima. Njih 80 – ak redovito trenira i s dosta uspjeha igra utakmice u Međužupanijskoj ligi.

Skroman proračun

- Klub je pravi amaterski. Drukčije i ne može, jer je proračun mali – niti 40.000 KM. Ta sredstva uglavnom daju općina i županija. Privatnih sponzora nemamo, osim donacija u loptama, dresovima i drugoj opremi. Klub je utemeljen 1972. godine i dugo se natjecao u nižim ligama, a 2006./07. ušao u Drugu ligu. Odmah je ispao, ali se i vratio 2009. godine i od tada je stabilan drugoligaš. Vidite, imamo jako dobar travnjak, svlačionice, klupske prostorije, vlastiti kafić... U upravi radi nekoliko entuzijasta. Na utakmice uglavnom dolaze mještani, njih 100 – 150. Ponosni smo što kod nas nema incidenata kao u nekim drugim mjestima i što imamo jako korektne odnose s drugim klubovima, kaže tajnik kluba Frano Klišanin.

Da bi povećali proračun, čelnici kluba odlučili su na dva kata klupske zgrade urediti sobe za iznajmljivanje.

Poduzetničko razmišljanje

- Ribolovci, lovci, turisti namjernici, a najviše planinari mogu kod nas prenoćiti u sobama koje smo adapirali uz pomoć klupskih prijatelja, te najviše vlastitim radom. Pogledajte, ovdje smještaj ne zaostaje za onim u solidnim hotelima, rekao nam je Stipe Vukadin, pokazujući savršeno čiste i uredne ležajeve u sobama s kupaonicama.

-Već smo uredili sedam soba, drugih sedam uređujemo. Cijena po ležaju je 10 KM za domaće, 10 eura za strance. Instaliramo i podno grijanje, te planiramo još neke sadržaje. Ispred klupskih prostorija teče potok Bundek. Namjeravamo uz njega urediti bazen, kaže čelnik Kamešnice Stipe Vukadin, inače član Izvršnoga odbora NS BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije