lanac prostitucije

Policajac i članovi kriminalne skupine na ispitivanju u USKOK-u

uskok
Jurica Galoić/Pixsell
08.12.2012.
u 11:15

Mislav Merkaš, policijski službenik Odjela organiziranog kriminaliteta PU zagrebačke je dojavljivao informacije o policijskim akcijama te za to dobio najmanje 252.000 eura.

USKOK je danas donio nalog o provođenju istrage protiv trinaestoro hrvatskih državljana zbog osnovane sumnje na udruživanje za počinjenje kaznenih djela, primanja i davanja mita, pomaganja u primanju mita, podvođenja i pomaganja u podvođenju. U tijeku je ispitivanje osumnjičenika.

Prvoosumnjičenik, Mislav Merkaš, šef Odjela organiziranog kriminaliteta PU zagrebačke, zadužen za suzbijanje i prevenciju prostitucije, od 2006. do 6. prosinca 2012., u Zagrebu, bio je na čelu kriminalne skupine, izvijestio je USKOK.

On je za novčanu naknadu i druge protuusluge, sukladno prethodnom dogovoru, osumnjičenicima za koje je znao da organiziraju pružanje seksualnih usluga na području Hrvatske redovito dojavljivao povjerljive podatke o početku i dovršetku provođenja policijskih akcija, tzv. racija, koje su poduzimane u cilju otkrivanja i sprečavanja kaznenih djela povezanih s prostitucijom. Osumnjičenici su povremeno informacije dobivali i od drugoosumnjičenice. U navedenom razdoblju Merkaš je od osumnjičenika kojima je dojavljivao navedene informacije dobio najmanje 252.000 eura.

USKOK je sucu istrage Županijskog suda u Zagrebu predložio određivanje istražnog zatvora protiv sedmoro osumnjičenika.

>>Policajac bio na čelu skupine koju povezuju s prostitucijom

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije