NOVI PROBLEMI

Predsjednik Skupštine HBŽ-a podnio ostavku

hbz
VL FOTO
11.04.2012.
u 19:34

Po Tufekčićevim riječima, on je ovim osobnim primjerom želio ukazati na ozbiljnost situacije u kojoj se Županija nalazi

Dosadašnji predsjedatelj Skupštine i Kolegija Hercegbosanske županije Jasenko Tufekčić iz Stranke demokratske akcije (SDA) podnio je ostavku na tu dužnost, a njegovo mjesto preuzeo je član rukovodstva Skupštine Dinko Barać iz HDZ-a 1990., potvrđeno je iz Skupštine HBŽ-a. Po Tufekčićevim riječima, on je ovim osobnim primjerom želio  ukazati na ozbiljnost situacije u kojoj se ova županija nalazi, a za politiku koju vode HSP BiH i dva HDZ-a kazao je da ona ne donosi ništa dobro županiji.

Klub Hrvata ima 19 od 25 zastupnika u Skupštini i objektivno snose najveću odgovornost za ovo što se u posljednjih osamnaest mjeseci događa u ovoj županiji, ističe Tufekčić. “Ovo je prigoda da Hrvati među sobom nađu rješenje i uspostave kvalitetnu parlamentarnu većinu”, kazao je Tufekčić, dodavši da je donesena odluka o sazivanju sjednice Kolegija za sljedeću srijedu, na kojoj bi se dogovorila izvanredna sjednica Skupštine. Inače, pozicije predstavnika stranaka koje bi trebale participirati u vlasti već mjesecima su nepromijenjena.

Još uvijek nije poznato na koji način bi se mogla riješiti politička kriza u ovoj županiji koja od izbora prije 19 mjeseci nema novu županijsku Vladu. Iz HSP-a BiH i dalje poručuju kako ne pomišljaju na koalicije koje im se nude s dva HDZ-a, te kako neće pristati na ponude koje se nalaze na stolu u ovom trenutku. Prosvjetari se sukobe s Vladom koja je već godinu i pol u tehničkom mandatu, dok pravdu kroz sindikalne podružnice traže i policajci. Mnogi smatraju kako samo OHR i visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko mogu riješiti probleme koje su stvorili političari u ovoj županiji.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?