Banja Luka

Preko ventilacije opljačkali 100.000 KM nakita

zlatarna
Dejan Moconja
20.12.2011.
u 09:16

Da je riječ profesionalcima, koji su do sitnih detalja osmislili pljačku, govori činjenica da su točno znali gdje se nalaze senzori TC-a

Netko je za vikenda opljačkao 100.000 maraka nakita iz zlatarnice Nela u Tržnom centru Zenit usred Banje Luke, otkrili su jučer ujutro pokradeni vlasnici. Zanimljivo je da su pljačkaši u TC Zenit ušli kroz ventilacijski sustav, koji se nalazi na krovu, a potom su probili strop iznad butika “Man’s mania” i preko hodnika obili butik Nikola, gdje su pokupili nekoliko hlača, pa upali u Nelu.

Prebacili su ukradene hlače preko staklenih svjetiljki, kako se izvana ne bi moglo videti da je unutra upaljeno svjetlo te su fleksericom isjekli metalni sef i izvukli nakit. Pokupili su i nakit koji se nalazio u izlogu i vitrinama. Da je riječ o profesionalcima, koji su do sitnih detalja osmislili pljačku, govori činjenica da su točno znali gdje se nalaze senzori i sigurnosne kamere u TC-u, koje su uspjeli mimoići i neometano pobjeći sa zlatom.

Vjeruje se da su najmanje jedan dan prije upada u Zenit, selotejp-trake nalijepili preko ključnih kamera i senzora te tako onesposobili alarm.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?