APSURD

Premijer Mujezinović blokira rad federalne Vlade

mujezinović
VL FOTO
16.11.2010.
u 07:55

Mujezinović čini sve kako ne bi morao donositi bilo kakve odluke do izbora nove federalne Vlade

- Budući da se izvan razumnih razloga i opravdanih uvjeta već odviše dugo opstruira i onemogućava rad Vlade FBiH isključivo voljom premijera Mustafe Mujezinovića, smatramo da su se stekli uvjeti da kao predsjednica FBiH i nositelj funkcije šefa izvršne vlasti u FBiH, poduzmete odgovarajuće mjere kako biste spriječili daljnju samovolju premijera i u vremenu do izbora nove izvršne vlasti u FBiH omogućili Vladi FBiH izvršavanje njezinih obveza u skladu s njezinim odgovornostima prema građanima i svim strukturama FBiH, navodi se u pismu Vjekoslava Bevande i Gavrila Grahovca upućenog Borjani Krišto.

Odlučili smo se na ovaj potez u zabrinutosti budući da je sjednica Vlade otkazana voljom premijera uz obrazloženje da se „nisu stekli uvjeti“ za održavanje sjednice. Nismo obaviješteni na koje je uvjete mislio premijer, ali svi zakonski uvjeti su postojali: u zgradi Vlade, očekujući početak sjednice, bilo je prisutno 16 članova Vlade (4 ministra, doduše, članova SDA bilo je u uredu premijera), pred članovima Vlade nalazio se prijedlog dnevnog reda koji je bez sjednice kolegija Vlade predložio upravo sam Premijer i nije postojao niti jedan poznati nam razlog za neodržavanje sjednice. Molimo Vas da deblokirate rad Vlade FBiH, navodi se u pismu dopremijera.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?