REVIZIJA

Revizijski timovi obustavili rad jer im nisu isplaćene naknade za rad

revizija
VL FOTO
08.05.2011.
u 15:51

Novi problemi u Ministarstvu za pitanja branitelja Federacije BiH: Ukupni troškovi i preko milijun maraka

Vlada Federacije BiH, koja i dalje djeluje protiv Ustava, priznala je ono na što je Večernji list više puta u proteklih godinu dana upozoravao.

Proces revizije korisnika braniteljsko-invalidske zaštite ne daje željene rezultate, jer je postavljen na potpuno pogrešnim temeljima. Prema ocjeni iz informacije koju je nelegalni ministar Zukan Helez podnio Vladi, potrošeno je 750 tisuća maraka.

Više od milijun KM

Naše informacije, međutim, govore da su ukupni troškovi i preko milijun maraka, a rezultata nema. Revizijski timovi do sada su pregledali više od 10.000 predmeta, a za samo 74 njih zaključeno je da im treba uskratiti pravo na isplatu naknada. Ipak, nitko od njih nije izveden iz prava, jer revizijski timovi nemaju te ovlasti.

Ova Vlada je formalno raspustila koordinacijski tim za reviziju na razini Federacije, ali i prešutjela da ovo tijelo već neko vrijeme uopće ne radi.

Na njegovu čelu, naime, bio je savjetnik dosadašnje predsjednice Federacije BiH Pavo Šljivić, kojeg je Živko Budimir, zajedno s ostalim suradnicima svoje prethodnice, poslao na godišnji odmor.

Umjesto imenovanja novog koordinacijskog tima, Zukan Helez najavljuje da će poslove vođenja revizije potpuno preuzeti njegovo – još nepriznato ministarstvo dok se god ne donese konačna odluka o legalnosti vlasti u Federaciji BiH.

No, upitno je hoće li ministarstvo imati koga nadgledati i kontrolirati, jer su četiri tima koja su radila na reviziji rješenja o povoljnom umirovljenju u prošli petak obustavili svoj rad i poručili odgovornima u ministarstvu da će nastaviti rad na terenu tek nakon što im se isplate naknade za rad, a one iznose 200 maraka mjesečno plus po jedna marka za svaki obrađeni predmet.

Naknade za rad

- Od Nove godine nismo primili naknade za svoj rad i odlučni smo da prekinemo rad na reviziji sve dok se ne izvrše financijske obveze prema nama, kazao nam je jedan od članova revizijskih timova koji su već neko vrijeme u svojevrsnom štrajku.

Kako doznajemo, njima

bi se uskoro mogli pridružiti i članovi revizijskih timova koji provjeravaju rješenja o načinu stradavanja bivših pripadnika Armije BiH i Hrvatskoga vijeća obrane, čime bi revizija potpuno bila zaustavljena.

Ključne riječi

Komentara 1

PA
park
17:35 08.05.2011.

Jazviću bolan , ova vlada smjenjuje one koje ste vi podržavali , a i postavili u zadnje 4 g , i ti tvoji nisu ništa radili . E sad ide prava revizija , bez dva svjedoka i diplome prave fakulteske ...., e koja će tek pomama bit oko škole , jao vama nepismeni Državni službenici !

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?