Opasna bakterija

Rusija zabranila uvoz povrća iz svih zemalja Europske unije

e coli, bakterija (1)
Foto: AFP/PIXSELL
1/3
02.06.2011.
u 09:58

Sve povrće koje su dosad uvezli, a proizvedeno je u EU, bit će oduzeto, izvjestili su Rusi koji su još početkom ovoga tjedna zabranili uvoz povrća iz Njemačke i Španjolske

Rusija je zabranila uvoz povrća iz zemalja Europske unije zbog opasne bakterije E. coli koja se proširila po cijeloj Njemačkoj, javlja BBC.

Sve povrće koje su dosad uvezli, a proizvedeno je u EU, bit će oduzeto, izvjestili su Rusi koji su još početkom ovoga tjedna zabranili uvoz povrća iz Njemačke i Španjolske.

- Pozivam građane da ne konzumiraju uvezeno povrće već naše domaće proizvode - kazao je Gennady Onishchenko, direktor ruske Agencije za zaštitu potrošača. Kritizirao je standarde sigurnosti hrane Europske unije.

- Ovo pokazuje da europsko hvaljeno zdravstveno zakonodavstvo ne funkcionira - dodao je.

S druge strane, Reinhard Burger, predsjednik njemačkog Instituta Robert Koch , kaže kako je moguće da se nikada ne otkrije izvor zaraze opasnom E. coli te dodaje kako bi zaraza mogla trajati mjesecima.

Zbog zaraze E. coli umrlo je dosad 17 osoba, njih 16 u Njemačkoj te jedna u Švedskoj, a više od 1500 osoba je zaraženo.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?