UGRAĐEN MU PACEMAKER

Arnold Schwarzenegger završio na operaciji: 'Postao sam stroj, osjećam se odlično'

Arnold Schwarzenegger
Foto: Screenshoot
27.03.2024.
u 09:14

Schwarzenegger je otkrio da se zahvatu podvrgnuo prošli tjedan te istaknuo da se i sam sad pretvorio djelomično u stroj, kao i lik Terminatora po kojem je zapamćen.

Legendarnom glumcu Arnoldu Schwarzeneggeru (76) ugrađen je srčani stimulator, poznatiji kao pacemaker. Schwarzenegger je otkrio da se zahvatu podvrgnuo prošli tjedan te istaknuo da se i sam sad pretvorio djelomično u stroj, kao i lik Terminatora po kojem je zapamćen.

- Prošlog ponedjeljka sam imao operaciju kako bih malo više postao stroj: dobio sam pacemaker - rekao je glumac u svom podcastu imena "Arnold's Pump Club". Glumac je dodao i da to znači da će morati malo usporiti te smanjiti odlazak u teretanu i na treninge.

- Moram reći, činjenica da vam ovo govorim protivi se načinu na koji sam odgojen u Austriji, gdje nitko, nikada ne govori o medicinskim problemima. Sve vezano uz zdravstveno stanje oni zadrže za sebe. Ali dobio sam toliko poruka i mailova od ljudi koji su rođeni s bikuspidalnim aortnim zaliskom, poput mene, i koji su mi rekli da im je razgovor o mojim operacijama srčanih zalistaka dao hrabrost i nadu da se nose sa svojim problemima. Dakle, budući da znam da transparentnost pomaže ljudima, što mogu? - rekao je glumac i dodao da se nakon ugradnje pacemakera osjeća odlično i da je već nekoliko dana nakon operacije bio na događanju čija je tema bila razgovor o ekologiji i klimi, jednoj od tema kojoj je jako posvetio u zadnje vrijeme.

- Želim zahvaliti cijelom svom timu u klinici Cleveland. Svi liječnici i medicinske sestre sjajno su se brinuli o meni i učinili operaciju što bezbolnijom - zaključio je glumac koji je već prije imao nekoliko operacija srca. Schwarzenegger se operaciji podvrgnuo 1997. godine. Tada mu je zamijenjen plućni zalistak koji je ponovno operirao 2018. godine. Naime, glumac ima urođenu srčanu manu zbog koje je 2018. godine završio na hitnoj operaciji, a operiran je i 2020. godine.

- Sjećam se kad sam imao treću operaciju na otvorenom srcu. To je bilo prije samo nekoliko godina, neposredno prije nego što smo počeli sa snimanjem filma 'Terminator 6'. Stvarno sam se izbezumio. Probudio sam se i odjednom su se ispred mene našli liječnici koji su rekli da im je žao, jer nije sve prošlo kako su planirali - prisjetio se i uz to dodao da je to trebao biti jednostavan zahvat, no da su mu liječnici greškom probušili zid srca te je došlo do unutarnjeg krvarenja pa se sve zakompliciralo.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije