izazov

Bez plaće, bez odmora: Mark Zuckerberg radi robota batlera

'(FILES)Facebook CEO Mark Zuckerberg delivers a keynote during the Facebook f8 Developer Conference at the San Francisco Design Center in San Francisco in this September 22, 2011 file photo in Califor
Foto: 'KIMIHIRO HOSHINO'
1/2
05.01.2016.
u 17:00

Naučit će ga da reagira na njegov glas, raspoznaje lica prijatelja i komunicira sa svim tehničkim aplikacijama u kući. Na prvome mjestu će mu biti Markova kći

Novogodišnja odluka Marka Zuckerberga (31) za 2015. bila je naučiti mandarinski i čitati barem dvije knjige na mjesec. Ove godine na red je došla gradnja superpametnog robota.

- Naučit ću ga da reagira na moj glas, raspoznaje lica prijatelja i komunicira sa svim tehničkim aplikacijama u kući. Naravno, na prvome mjestu će mu biti moja kći Max. Razmišljajte o njemu kao o Jarvisu iz ‘Iron Mana’ - rekao je medijski milijarder.

Mnogi u tome vide početak kraja čovječanstva kakav se tematizira u filmovima “Terminator” i “Ja, robot”. U njima isprva prijateljski roboti i sustavi čiji je cilj pomagati čovječanstvu “polude” i počnu “sijati” kaos. Zuckerberg kroz šalu odgovara kako to nije moguće jer će ga znati obuzdati.

Na društvenoj mreži javljaju se obožavatelji tehnologije koji šefa Facebooka mole da svoju kreaciju što prije pusti u prodaju kako bi i ostatak čovječanstva mogao imati svojeg robota batlera.     

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije