Otvorena oporuka:

Evo kome je Esma Redžepova ostavila svoju imovinu

esma redzepova
Marko Prpić/Pixsell
14.04.2017.
u 15:44

U Skopju je otvorena oporuka kraljice romske glazbe Esme Redžepove, a u kojoj je otkriveno da je ona cjelu svoju imovinu ostavila Makedoniji.

- Godinama je govorila da želi ostaviti svoj dom kulturi i humanosti pa je to obećanje ispunila. U otvorenoj oporuci Esme Redžepove Teodosijevske jednostavno i jasno stoji da cijelu svoju imovinu ostavlja državi. Tako je ispunila svoje obećanje. Esma je jako voljela Makedoniju i Makedonija je voljela Esmu. Kada god je putovala po svijetu u svakoj izjavi i intervjuu je spominjala Makedoniju. U srcu je nosila makedonsku pjesmu, dušu i misao. Stalno je govorila da je ponosna na svoju Makedoniju. Zato je imovinu ostavila Makedoniji - rekla je Zorana Kostovska, najbliža suradnica Esme Redžepove, za radio "Slobodna Makedonija", i dodala:

Esma Redžepova preminula je 11. prosinca 2016. u 73. godini poslije kraće i teške bolesti. Iza sebe je ostavila 47 sinova i jednu kćer, koje je usvojila.

Naime, Stevo i Esma usvojili su tijekom godina čak 47 djece, sve odreda sinove, jer su mislili da je ipak bolje ne miješati mušku i žensku djecu koja nisu u rodu.

Danas su svi njihovi sinovi glazbenici. Sviraju po nekoliko instrumenata i pratili su Esmu na nastupima. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije