REGIONALNA ZVIJEZDA

Halid Bešlić: 'U Hrvatskoj od narodnjaka hoće samo mene, sve se okrenulo u moju korist'

Sanjin Strukić/Pixsell
25.05.2019.
u 08:16

Bh. pjevač Halid Bešlić, od milja zvan Kralj sevdaha prošle godine se odlučio preseliti u Njemačku iz privatnih razloga.  

- Snaha je dobila dobar posao u Njemačkoj, tako da su se odlučili za odlazak iz BiH. Offenbach će biti njihova nova baza. Naravno da će meni i Sejdi nedostajati unuci, ali već ćemo od veljače ili ožujka živjeti na relaciji BiH - Njemačka. Navikli smo da smo svaki dan s unucima, tako da ćemo svaki dan iskoristiti za odlazak kod sina i snahe - rekao je tada pjevač za Faktor.ba.

Otkrio je kako u Njemačkoj već godinama uplaćuje mirovinu pa će tamo nastaviti živjeti kada jednog dana prekine pjevačku karijeru. U najnovijem intervjuu za Express.ba ispričao je kako je u njemačkom gradu zbog sina Dine, njegove supruge i njihove djece tj. njegove unučadi s kojima se voli poigrati. U daljnjem razgovoru osvrnuo se i na usporedbu s Dinom Merlinom i konstatacijom da je uz njega jedina regionalna zvijezda. 

- Ja ne bih baš tako rekao i ne bi želio da bude tako. Bregović, Čolić i oni su iz BiH, pa tu je Hari Mata Hari, Hanka Paldum, Haris Džinović, Šerif Konjević… Nisu samo oni iz BiH i reginalno su i oni jaki, a i to je moja generacija koja je baš uspjela. Ovoj novoj generaciji po tom pitanju je teže, jer danas je teško preći iz avlije u avliju, a nekada smo imali samo jednu - objasnio je pjevač koji je 2009. godine preživio prometnu nesreću i dodao mišljenje o svojoj popularnosti u Hrvatskoj. 

- Mene su u Hrvatskoj prije rata slušali samo oni koji su voljeli narodnu muziku, a poslije rata toj publici su se pridružili oni koji su slušali samo pop i rock. Sada kad upravo ti, hoće narodnjaka, onda hoće samo mene, sve se to okrenulo u neku moju korist - objasnio je pjevač koji više od 40 godina djeluje na sceni kao legenda sevdaha puneći dvorane širom regije.  

Na upit bi li nešto promjenio u životu da može kaže: 

-Naravno da bi, ali što je tu je. A, opet što se tiče glazbe ne bi ništa, jer se meni dogodilo baš ono najbolje. Ja često kažem da sam možda bio pametniji, možda ne bih ni uspio. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije