ZRINKA CVITEŠIĆ

Ozljedu vrata liječila u Fifinoj klinici s igračima velikog Arsenala

Zrinka Cvitešić
Foto: PR FOTO
10.12.2013.
u 10:27

U Zagreb je ravno na pozornicu doletjela iz Londona u kojem zbog angažmana na West Endu živi od siječnja

I kada pomislite da je i nama i svijetu pokazala sve svoje talente, glumica Zrinka Cvitešić opet izvede nešto novo. Tako je publiku božićnog gala VIP koncerta, koji se već 13. godinu tradicionalno održava u zagrebačkom HNK, iznenadila kad je na pozornici sjela za klavir i počela svirati.

Udarac na emocije

– Da, da, iznenadila sam sviranjem i samu sebe – našalila se poslije koncerta raspoložena Zrinka. – Naime, završila sam osnovnu i srednju glazbenu školu u Karlovcu, ali kako me život odveo nekim drugim putovima, klavir sam zapostavila i nisam za njega sjela sigurno zadnjih 15 godina. No, za ulogu u mjuziklu “Once” ne West Endu trebalo mi je i to znanje. Uzeli su me pod svoj režim i obnovila sam znanje. Ipak, sve dugujem svojoj profesorici klavira koja me jako ‘maltretirala’ i bila jako strpljiva, pa mi je sviranje ostalo u memoriji poput vožnje bicikla. Uglavnom, ovaj nastup mi je bio baš emotivan jer na pozornici svojeg HNK nisam bila godinu dana. Baš me pogodilo u srce.

U Zagreb je ravno na pozornicu doletjela iz Londona u kojem zbog angažmana na West Endu živi od siječnja. Odsvirala je i otpjevala pjesme “The Hill” i “So This Is Xmas”, a već jučer ujutro vratila se u Englesku jer posao ne čeka. Tempo joj je iznimno naporan pa je uzeo danak na njenom zdravlju.

I ministrica u publici

– Da, očito je da taj tempo i ne izdržavam najbolje. Naime, dva tjedna sam bila na rehabilitaciji. Ozlijedila sam vratne ligamente i završila u Fifinoj klinici – nogometaši Arsenala, ragbijaši i ja. Godinu dana po osam predstava tjedno, previše posla, a premalo vježbanja... U principu, trebala bih se ponašati kao profesionalna sportašica, a to nisam, pa se tijelo malo umorilo, a to se odrazilo na vrat – kaže Zrinka.

I u trenutku tiskanja ovog izdanja Zrinka se u Londonu priprema za još jednu izvedbu “Oncea” na koju dolazi i ministrica kulture Andrea Zlatar Violić.

– Općenito, baš puno ljudi iz Hrvatske dolazi mi na predstavu pa se zna iz publike čuti: ‘Bravo, Zrile.’ Donose mi bajadere, cedevitu... Uglavnom, tko dolazi, neka mi se javi preko Facebooka da mu osiguram najbolje karte – pozvala je svoju publiku. Prije ovog dolaska u Hrvatskoj je zadnji put bila ljetos, a opet dolazi za Božić.

– Dobila sam dva slobodna dana pa sam za Badnjak i Božić s obitelji u Splitu – otkriva. U Londonu živi u stanu kraj Tower Bridgea na Temzi koji joj plaćaju producenti jer život je, kaže, strašno skup. Nedostaju joj naša klima i hrana, a s prijateljima i obitelji viđa se stalno jer dolaze joj u posjet i ‘vise’ na Skypeu i Viberu. Što se pak daljnjih koraka u 2014. tiče, kaže:

– Nikada nisam radila planove pa neću ni od sada. U Londonu ostajem sigurno do svibnja. Ima i novih ponuda, ali u pregovorima sam i pred potpisivanjem ugovora pa o tome ne smijem još javno. Krajem siječnja će se sve znati!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije