Masovna kultura

Sa zvijezdama pod zvijezdama. Nastupom Natali Dizdar večeras završava 14. izdanje WHF-a

30.07.2016.
u 10:00

West Herzegowina Fest 2016. započeo je nastupom bendova Magnolija iz Splita, Clouie iz Volodera (Hrvatska) i Material damage iz Dubrovnika te projekcijama sedam filmova autora iz BiH i Hrvatske. Zabranjeno pušenje, glazbeni gost prve festivalske večeri 14. izdanja WHF-a, oduševilo je mnoštvo mladih iz čitave Hercegovine. Sejo Sexon (Davor Sučić) sjetio se nastupa u Širokom Brijegu još prije više od četvrt stoljeća, a dugovječnost ovog kultnog benda objašnjava na svoj način: - Trebaš samo imati trideset hitova i dobar bend, a sve ostalo stvar je tehnike! Festival je nastavljen nastupom bendova i projekcijama filmova. Večeras će u službenoj konkurenciji nastupiti bendovi Human iz Zagreba, Karma Guru iz Tuzle i Tale Quale iz Mostara, a na programu je i projekcija osam filmova, među kojima dva iz Posušja (“Eho” Ivane Bešlić Penava i “Zatvori vodu” Jane Čamber). Nakon proglašenja festivalskih pobjednika nastupit će Natali Dizdar. O pobjednicima odlučit će stručni žiriji, što ih čine znana imena iz svijeta filma, glazbe i književnosti. O najboljem filmu odlučit će glumci Luna Zimić Mijović, Enis Bešlagić i Đelo Hadžiselimović. O proglašenju najboljeg benda odlučit će glazbeni kritičari Zlatko Gall i Hrvoje Horvat te glazbenici Ivo Mikulić i Ivan Galić Ivećko. Najbolje autore kratkih priča odabrat će Josip Mlakić, Magdalena Vodopija, direktorica sajma “Sa(n)jam knjige”, Gordan Nuhanović i Emir Imamović Pirke. Popularni glumac Goran Bogdan i Nikola Galić, alfa i omega ovog događaja masovne kulture, nisu krili zadovoljstvo što sve ide onako kako se samo poželjeti može, a glumac Enis Bešlagić je kazao:

- Danas se kultura mora slaviti kao praznik, a u dane praznika kulture radnici bi trebali biti slobodni. No, ima nekih praznika kad bi radnici trebali raditi!

WHF sa zvijezdama pod zvijezdama pravo je ljetno osvježenje od ciklone raznog glazbenog i drugog neukusa koje sve više hara Hercegovinom. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije