Jela bombon i keks dnevno

Uvjerili je da je debela pa zamalo preminula

madison
25.10.2020.
u 08:30

Madason Faulker (17) iz Belfasta prošle godine pala je na samo 40 kilograma nakon godinu dana stroge dijete za koju je sama složila "menu" koji je bio vrlo siromašan – jedan bombon i pola keksa dnevno.

Ona tvrdi da nije znala ništa o poremećajima u prehrani, samo je željela smršavjeti nakon što su joj prijatelji rekli da je jednostavno – debela.

"Bilo je nekoliko komentara od ljudi da sam debela i da bih zaista trebala smršavjeti. Povjerovala sam u to jer sam mislila da su mi prijatelji."
Njezina majka Kimberly Neill rekla je kako je prvo primijetila da Madason donosi ručak koji je nosila u školu natrag kući, a za vrijeme večere skrivala se u svojoj sobi i bacala hranu u smeće.

Madason je počela osjećati vrtoglavice u školi, a to je natjeralo njezinu majku da ju odvede doktoru koji nije primijetio poremećaj u prehrani već ju je poslao na CT mozga. Djevojka nije ništa poduzimala sve dok se nije onesvijestila u školi jer su jetra i bubrezi počeli otkazivati.

Stavljena je na strogi režim prehrane. Morala je jesti svaka dva sata i ležati u krevetu kako bi vratila kilograme.

Majka tvrdi kako kućno liječenje nije pomoglo jer se Madason osjećala bespomoćno i pokušala si je oduzeti život čak tri puta. Napokon se odlučila prijaviti u kliniku za poremećaje u prehrani nakon što je puna dva tjedna bila potpuno bez hrane.

Sada je Madason na fakultetu, vratila je težinu i kaže kako osjeća strah od poremećaja u prehrani. Prikupila je novac koji je donirala klinici u kojoj se liječila i koja joj je pomogla da ostane živa. Želi postati medicinska sestra za mentalna oboljenja.
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije