Potraga

Silovatelj 15-godišnjakinje lociran signalom mobitela u blizini kuće

silovatelj
Robert Soldo
29.03.2012.
u 10:43

Četvrti dan
potrage za silovateljem učenice osnovne škole u Tesliću. Potraga je slična onoj koja se odvijala za Paravinjom

Policija traga za Vernesom Imširovićem (33) iz Karaule kod travničkog Turbeta zbog sumnje da je umiješan u slučaj silovanja 15-godišnje učenice osnovne škole u Pribiniću kod Teslića. Neslužbeno, tvrdi se da je policija jučer uspjela locirati Imširovića mobitelom i uskoro se očekuje njegovo uhićenje.

Lociran kod kuće

- Na zahtjev CJS Doboj, inspektori MUP-a Srednjobosanske županije već četiri dana traga za Imširovićem koji se dovodi u vezu sa silovanjem 15-godišnje djevojčice. Potraga traje, a sada je lociran signal s njegovog mobilnog telefona. Vjerujemo da se i dalje krije u okolici Karaule, točnije u blizini svoje kuće i uhićenje je samo pitanje trenutka. Potraga je slična onoj koja se odvijala za poznatim silovateljem Draganom Paravinjom, kažu nam iz FMUP-a, otkrivajući da Imširović ima bogat kriminalni dosje, a ranije je zatvaran i zbog seksualnih delikata, nasilničkog ponašanja, krađe vozila i drugih teških kaznenih djela. S druge strane, u MUP-u RS nitko službeno nije želio govoriti, a načelnik CJS Doboj Tihomir Narić tek je potvrdio da policija ima identitet osumnjičenog i da je riječ “o osobi koja boravi na području Travnika”.

Ima obitelj

- Osumnjičeni ima obitelj, suprugu i dijete, i policija ga je tražila kod kuće, ali ga nisu pronašli. Potraga još traje i odvija se u suradnji s Federalnom upravom policije. Žrtva je rekla da silovatelj ima ožiljak ispod lijevog oka, rekao je Narić.

On je pojasnio da su silovanje 15-godišnjakinje u Pribiniću i pokušaj silovanja S. C. (23) u Đulićima kod Teslića, za koje je osumnjičen Jovo Lazarević iz Brčkog, najvjerojatnije dva zasebna slučaja koja su se dogodila u dva susjedna sela u razmaku od šest sati. U oba slučaja su počinitelji koristili golf 2 bijele boje. Jedno je na sebi imalo šibenske oznake, a drugo bez ikakvih obilježja.

- Kod osumnjičenog za pokušaj silovanja nije otkriveno vozilo. Preliminarno, ova dva slučaja nisu vezana, zaključio je načelnik Narić. Predsjednik Osnovnog suda u Tesliću Marijana Lazić -Miladinović potvrdila je jučer da je Jovi Lazareviću određen jednomjesečni pritvor.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?