Košarka

Široki i Igokea vodit će borbu za naslov

Košarka
24.03.2013.
u 12:21

Vraća se Ivišić, a na posudbu odlazi Novak

Košarkaši Širokog WWin nakon završetka regionalne ABA lige okreću se domaćem prvenstvu, Ligi 6, koja započinje već za 6 dana, točnije 30. ožujka. U redovima aktualnih bosanskohercegovačkih prvaka znaju da će se glavna borba za prvo mjesto voditi između Širokog i Igokee, ali bez imalo podcjenjivanja i ostalih klubova. Objektivno ove dvije momčadi su iznad ostalih i sve osim njihovog finala bilo bi veliko iznenađenje.

Otvoreno do kraja

- Pokušat ćemo u ligaškom dijelu iskoristiti prednost domaćeg terena za doigravanje. Idemo na najviši cilj. S Igokeom smo igrali tri puta ove sezone i doživjeli sva tri poraza. No, nakon tijesnog poraza u Kupu vidjeli smo da se možemo nositi s njima, tako da će sve biti otvoreno do zadnjeg susreta - kazao je trener Širokog Damir Vujanović. Uoči početka odlučujućih borbi za bosanskohercegovačkog prvaka na Pecaru se s posudbe iz Alkara vraća mladi centar Nikola Ivišić, a na posudbu u Zabok odlazi centar Mario Novak. Povratkom Ivišića, broj igrača mlađih do 21 godine, uz ranije u rosteru Baraća, Bošnjaka i Babića, povećao se na četiri, a što može biti i te kako velika prednost u odnosu na konkurente.

Poziv Šutalu u reprezentaciju

Na adresu Širokog ili bolje rečeno na braniča Marka Šutala stigao je i poziv izbornika bh. reprezentacije Ace Petrovića. Jedan od najboljih igrača Širokog i ABA lige poziv je prihvatio, te istaknuo. - Nastojat ću izboriti mjesto među 12 i otići na EP u Sloveniju - kazao je Šutalo. Mnogo uspjeha u izabranoj bh. vrsti svom suigraču u ime kluba poželio je i kapetan Josip Bilinovac. Uz poziv Šutalu, na adresu Širokog stigla je i službena obavijest iz ureda ABA lige u kojem stoji da će bez obzira na plasman u Euroligu, u ABA ligu prvak Bosne i Hercegovine ići bez plaćanja naknade, dok će drugoplasirani bez obzira na izborenu poziciju na sportskom polju, svoje sudjelovanje morati platiti.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije