konačno Iza rešetaka

Snahu silovao deset godina: Šutjela zbog straha od supruga

silovanje
Davor Javorović/Pixsell
09.01.2012.
u 09:00

Od svoje 23. godine žena je trpjela zlostavljanja nekoliko puta na godinu. Sve se događalo u kući u kojoj je živjela sa suprugom i djecom

Deset godina trpjela je strašna zlostavljanja. Svekar ju je silovao u istoj kući u kojoj je živjela sa svojom obitelji. Nesretna žena nije ga htjela prijaviti jer se bojala reakcije svog supruga. U malom zagorskom selu na širem zlatarbistričkom području zabilježen je ovaj stravičan slučaj višegodišnjeg silovanja i seksualnog zlostavljanja u obitelji. Osumnjičenom silovatelju, 71-godišnjaku, koji je u obiteljskoj kući živio sa sinom, snahom i njihovo osmero maloljetne djece, nakon policijskog ispitivanja određen je jednomjesečni istražni zatvor zbog sumnje da je dugi niz godina, i to nekoliko puta na godinu, silovao svoju 33-godišnju snahu. Nije poznato je li nesretna žena ostala trudna sa svekrom. Slučaj nam je potvrdio i privremeni ravnatelj Centra za socijalnu skrb Krapinsko-zagorske županije Sergej Augustin Erdelja.

Siromašna obitelj

– Riječ je o obitelji koja je već dugi niz godina u tretmanu Centra za socijalnu skrb u Zlatar Bistrici, i to isključivo zato što je riječ o siromašnoj višečlanoj obitelji kojoj je potrebna materijalna pomoć. Uoči božićnih blagdana suprug je došao zatražiti pomoć, a u razgovoru s njim djelatnicama zlatarbistričkog centra nešto se učinilo sumnjivim pa su odlučile posjetiti članove obitelji. Nakon obavljenih zajedničkih razgovora s članovima obitelji djelatnice su posumnjale da je svekar dugi niz godina, uz prisilu, seksualno zlostavljao snahu, a da ona to, valjda zbog straha od supruga, ali i susjedstva, jer je riječ o malom mjestu u kojem se sve brzo proširi, nije prijavljivala. Osim toga, svekar je bio nasilan i prema ostalim članovima obitelji – potvrdio nam je Sergej Augustin Erdelja. Na upit kako to da djelatnici Centra nisu prije otkrili da se u obitelji događaju tako grozne stvari, Erdelja nam je rekao kako je cijela obitelj sve ove godine funkcionirala o normalno te da se nije dalo naslutiti da se u obitelji događa nešto ovako strašno.

Dobili psihološku pomoć

– Otac obitelji je zaposlen, supruga ne radi, no dobiva rodiljsku naknadu i nitko u obitelji, bar za to nema liječničke dokumentacije, nema nikakvih psihičkih bolesti ni problema. Ni kod jednog djeteta nikakve smetnje nisu zabilježene, već normalno, i to s prosječnim intelektualnim sposobnostima, pohađaju školu. Sve je govorilo da je riječ o potpuno normalnoj, višečlanoj siromašnoj obitelji – rekao nam je Erdelja te na kraju dodao da je obitelji pružena adekvatna psihološka pomoć te da je pod nadzorom Centra.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?